NAVIJAČI LEEDSA TRAŽE OSTAVKE PREDSJEDNIKA I UPRAVE

Navijači engleskog nogometnog prvoligaša leeds Uniteda, ljuti nakon što je klub u tjedan dana prodao napadača Robbieja Fowlera Manchester Cityju za 6 milijuna funiti i braniča Jonathana Woodgatea Newcastle Unitedu za 9 milijuna funti, traže ostavke predsjednika Petera Ridsdale i Upravnog odbora, bez obzira što im je predsjednik u svom obraćanju objasnio da su ti potezi bili nužni zbog financijske krize koja potresa klub.

´Mislim da bi čitava uprava morala otići. Vrijeme je da priznaju kako su u posljednjih nekoliko godina napravili nekoliko ozbiljnih financijskih pogrešaka. Jedina stvar koja bi mogla biti opravdanje za prodaju Woodgate, bila bi ta da je Ridsdale danas rekao ´Da ga nismo prodali, morali bi proglasiti stečaj´´, rekao je vlasnik sezonske ulaznice Graham Hyde.

Oko 800 gnjevnih navijača Leedsa najavilo je vraćanje sezonskih ulaznica nakon što su s Elland Roada u zimskom prijelaznom roku otišla dva renomirana nogometaša.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ridsdale je, pak, objasnio kako je klub bio primoran prodati Fowlera i Woodgatea kako bi se barem malo smanjio dug koji je dosegao čak 80 milijuna funti.

´Kao predsjednik Leeds Uniteda, primarno moram voditi računa o dioničarima kluba koji od mene očekuju donošenje pravih financijskih odluka. Te odluke nisu uvijek i popularne. Kako se već dvije godine zaredom nismo uspjeli plasirati u Ligu prvaka, izgubili smo oko 30 milijuna funti, pa gubitke moramo pokrpati prodajom igrača´, izjavio je Ridsdale.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara