Navijači Zagreba: Igračima je zabranjeno članstvo u Sindikatu, a Mediću se tolerira agresivno ponašanje

Foto: Ronald Goršić/Cropix

NAKON što je predsjednik Zagreba Dražen Medić šakom u glavu udario igrača Vedrana Celiščaka pa mu zavrnuo uho, oglasili su se navijači kluba. Bijeli anđeli već godinama nisu u dobrim odnosima s predsjednikom, a napominju da ovo nije prvi put da se Medić tako ponaša.

"Udruga navijača NK Zagreb već godinama upozorava javnost na drsko i agresivno ponašanje Dražena Medića, koje je u suprotnosti sa svim vrijednostima koje bi predstavnik jedne prvenstveno sportske organizacije trebao njegovati. Već smo ranije vidjeli da se Medić ne libi primijeniti fizičku silu prema svojim neistomišljenicima pa je tako i jedan od mnogih fizičkih i primitivnih verbalnih napada na navijače zabilježen i medijski, što je izazvalo zgražanje neinformirane javnosti. Iako odlazak trenera zbog miješanja predsjednika u njegov rad u Hrvatskoj nažalost nije novost kao ni nepotizam pri sastavljanju momčadi, takvi događaji u NK Zagreb samo daju dodatnu potvrdu o načinu i kvaliteti vođenja kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodin Celiščak, kako saznajemo, nije tražio dodatne premije niti ono što mu ne pripada. Tražio je isplatu zaslužene plaće koja mu je zadnjih mjeseci uskraćivana. Zanimljiv je detalj koji je nekidan iznio gospodin Dario Šimić kako je NK Zagreb jedini klub čiji igrači nisu uključeni u Sindikat nogometaša jer je to zabranio Dražen Medić, što je u suprotnosti sa Zakonom o radu (čl. 226 – o slobodnom i nesmetanom učlanjivanju radnika u sindikate). Sindikat bi u ovom slučaju mogao pružiti pravnu zaštitu jednom radniku-nogometašu koji je na svom radnom mjestu očito izložen bullyingu, i koji u tome sigurno nije jedini.

Ono što boli u cijeloj priči nije toliko sama neisplata plaće, što je za mnoge u Hrvatskoj nažalost svakodnevica. Boli to što u NK Zagreb sporta već odavno nema, što se igračima uskraćuju prava, što se agresivno i neuračunljivo ponašanje tolerira, a što javnost i državne institucije šute. Pozivamo navijače i prijatelje NK Zagreb, kao i sve druge ljubitelje nogometa, medije, Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, Grad Zagreb, a posebno i Sindikat nogometaša da svojom reakcijom pokažu kako se u Hrvatskoj ovakve stvari više neće tolerirati
", stoji u priopćenju kojeg potpisuje Udruga navijača Bijeli anđeli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara