Navijačima pet godina zatvora

Dvojica navijača koji su sudjelovali u navijačkim neredima na utakmici Mali Togo u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo 2006. godine osuđeni su svaki na pet godina zatvora.

"Ova osuda je primjer drugima da shvate kako nećemo tolerirati nikakvo nasilje na nogometnim terenima i ugrožavanje života drugih ljudi," kazao je sudac Elhadj Mahamane Maiga. Dvojica izgrednika već su u svojim policijskim dosjeima imali izazivanje nereda i niz tučnjava, a ovoga puta osuđeni su zbog uništavanja javnog vlasništva, te opiranja uhićenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Utakmica u Bamaku prekinuta je u 90. minuti kada je tisuće gledatelja provalilo na travnjak nakon što je reprezentacija Toga postigla vodeći pogodak za 2:1. Više od 50.000 gledatelja na stadionu u glavnom gradu Malija nije moglo podnijeti još jedan neuspjeh svoje nacionalne selekcije, a policija je uz upotrebu sile i suzavca rastjerala navijače koji su potom u okolnim ulicama nastavili sa neredima i paljenjem vozila. Policija je priopćila da je najmanje 19 ljudi ozlijeđeno, no strahuje se da je broj daleko veći, jer je raspojasana gomila napala i bolničare koji su pružali pomoć unesrećenima. Privedeno je više od 100 osoba

(Hina) xdl ydl

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara