NBA: Zbog tučnjave u Detroitu kažnjena četvorica igrača

NBA: Zbog tučnjave u Detroitu kažnjena četvorica igrača
ZBOG opće tučnjave igrača domaćih Detroit Pistonsa i Indiana Pacersa, u kojoj su sudjelovali i gledatelji, vodstvo NBA lige kaznilo je četvoricu košarkaša.

Do daljnjega su supendirani igrači Indiane Ron Artest, Jermaine ONeal i Stephen Jackson, te centar Detroita Ben Wallace.

"Tučnjava koja se je dogodila u petak navečer sve nas je šokirala. Radi se o odvratnom događaju za kojeg nema opravdanja i koji je poniženje za sve u NBA ligi. Incident koji se dogodio još je jednom pokazao da igrači ni u kom slučaju ne smiju odgovarati na provokacije gledatelja, ma koliko ozbiljne one bile. Naša istraga još traje i očekujemo da će biti gotova najkasnije u nedjelju navečer", izjavio je komesar lige David Stern.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tučnjava je izbila pred kraj utakmice koja je rezultatski već bila riješena, budući da je Indiana imala prednost od 15 poena. Naime 45 sekundi prije kraja igrač Detroita Ben Wallace išao je na polaganje i pritom ga je grubo faulirao Ron Artest. Wallace je zamahnuo rukama prema licu krilnog igrača Indiane te ga je odgurnuo. Na to su se igrači obje momčadi sjurili jedni prema drugima i kod zapisničkog je stola počela tučnjava. U tom neredu Artest je iz publike pogođen čašom. Artest to nije mogao podnijeti te se je upustio u tučnjavu s domaćim navijačima. Pridružio mu se i suigrač Stephen Jackson te još nekoliko košarkaša. Iz publike su prema igračima Indiane letjeli kojekakvi predmeti, od čaša s pivom i kokica, pa čak do sjedalica. Na kraju su igrači Indiane spas morali potražiti bijegom u svlačionicu.

Utakmica je službeno prekinuta 45,9 sekundi prije kraja, pri vodstvu

Indiane 97-82, što je na kraju bio i rezultat susreta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara