Ne drma ih ekonomska kriza: Ferrari spreman napustiti F1

Ne drma ih ekonomska kriza: Ferrari spreman napustiti F1

IZ FERRARIJA, talijanske momčadi aktualnih konstruktorskih prvaka u Formuli 1, su poručili da će “razmisliti o sudjelovanju” u natjecanju zaživi li ideja o standardiziranim motorima.

"Izražavamo zabrinutost planovima o standardiziranju motora, jer bi to uništilo smisao Formule 1. Natjecanje je bazirano na kompetitivnosti i razvoju tehnologija, a zbog toga je Ferrari od 1950. godine dio ovog natjecanja. Nestane li toga, razmislit ćemo o ostanku u ovom sportu”, piše u priopćenju Ferrarija.

Već ranije je Toyotin potpredsjednik John Howett izjavio:

"Mislim da nitko u Formuli 1 ne želi natjecanje u kojem će sve momčadi imati jednake motore. Takvo natjecanje nema nikakvog smisla."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Bernie Ecclestone, prvi čovjek Formule 1 i Max Mosely, predsjednik Međunarodne automobilističke organizacije, zaključili su kako momčadi troše previše novca na razvoj i usavršavanje novih tehnologija.

U trencuima kada ekonomske kriza potresa svijet to im se učinilo kao nepotrebnim, pa se zaključili kako bi u natjecanju i to već od 2010. godine sve momčadi mogle (morale) imati jednak motor, čime bi svaka momčad uštedjela nekoliko desetak milijuna američkih dolara po sezoni. Vidljivo je da njihovu ideju momčadi baš i ne podržavaju...

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara