Ne miriše na dobro: Kranjčar upitan za susret u Kazahstanu

Ne miriše na dobro: Kranjčar upitan za susret u Kazahstanu

Tekst: D.R.
Foto: Cropix

"KOD jednog bloka noga mu je bila previše labava te je 'zaplesala'. Osjetio je jaku bol u zglobu desne noge, ali sama je ozljeda vrlo upitna. Ipak, nismo je isključili", rekao je nakon mršave pobjede nad Katarom naš izbornik Slaven Bilić, kojega bi eventualni izostanak Nike Kranjčara za susret u Kazahstanu doveo u pat-poziciju.

Ukoliko ga prije ne pokopa Fabio Capello, po treći put u ovim kvalifikacijama. Iako se Englezi kunu da "šef Capello traži pobjedu u Kijevu", Bilić ne može biti miran.

> Bilić: Ako su ljudi očekivali da ćemo Kataru zabiti sedam komada, onda je ovo katastrofa

> Video: Jelavić u debiju spasio Hrvatsku od blamaže

Kranjčar je na Kantridi dirigirao igru Hrvatske. Kada je sredinom drugog poluvremena "nestao", stala je i naša igra. Nova lica nisu se uštimala, ali izbornik tvrdi da je dobio odgovore koje je izmjenama tražio. Obrana i središnji blok stvarali su nam najviše problema, Pranjić je bio "rupa", Kovač i Križanac neskladni i nesigurni. No, za te propuste Bilić ima rješenja. I alternativu. Kranjčar je, međutim, u ovoj situaciji nenadoknadiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo pričekati razvoj situacije, no za sada Kranjčar je upitan za Kazahstan", otkrio je izbornik situaciju, koja izgleda puno gore ako se zna da je Ivan Rakitić u potpunosti izvan forme. 

"A što sada, u Astani ćemo morati dobiti na mišiće, na snagu", razmišlja Bilić.

Niko se, dakako, ne predaje: "Boli me, ali zaista se nadam da ću moći i da će zglob izdržati. Moramo stisnuti zube sada kad je najteže."

Tu nije kraj problemima za momčad koja, iako naviknuta na bizarne ozljede, uvijek doživi neki jači, neugodniji udarac. Izbornik se pretplatio na pehove, jer osim Kranjčara probleme su osjetili Ćorluka, Pranjić i Mandžukić.

Izbornik ih je sve stavio u kategoriju "upitni."

Pranjić je osjetio aduktor, međutim trebao bi ipak biti u redu do nedjelje, kada se leti za Astanu. Mandžukić je dobio nezgodan udarac u nogu, koja je ionako bolna. Snimke će pokazati kako i što dalje...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara