Ne sluti na dobro, Balakov sasvim ispremiješao momčad za Stoke: Ostavit ćemo srce na terenu

Ne sluti na dobro, Balakov sasvim ispremiješao momčad za Stoke: Ostavit ćemo srce na terenu

Foto: Vladimir Dugandžić / Cropix

ISTINA je da Hajduk nema širok igrački kadar, međutim postava za Stoke koju je najavio trener Bijelih Krasimir Balakov hrabra je i sasvim neočekivana, a Bugarin očigledno ide na sve ili ništa. Ili će ga se hvaliti kao trenerskog mesiju ili će postati gubitnik.

Naime, Hajduk će se Englezima na Poljudu suprotstaviti u formaciji 4-4-2. Na golu će biti Subašić, lijevo Lima, u zadnjem redu Milićević i Andrić, a desno Maloča. U sredini Brkljača i Trebotić, na krilima Anas i Tomasov, a naprijed Vukušić i Vuković.

Milićević mjesec dana nije odigrao utakmicu, Maloča će biti treće ovosezonsko rješenje na desnom boku, a tražili su pojačanje na tom mjestu da on ne bi morao igrati tamo. Najčvršća karika veznog reda - Andrić prebačena je na mjesto stopera, a sredinu terena zauzet će dvojac koji vrlo rijetko igra zajedno, s tim da Balakov Trebotića uopće nije vodio u London prvu utakmicu!?

Balakov: Ova postava je veliki rizik, ali nemam drugo rješenje

Gdje su tu toliko spominjana konzistentnost, uigrana prva momčad, neprilagođavanje protivniku i forsiranje svoje igre? Bugarski trener vjerojatno je i najmanje kriv za to, ali opet ostaje činjenica da je neozbiljno i amaterski za klub poput Hajduka dočekati najvažniju utakmicu sezone u ovakvoj situaciji.

Evo kako trener splitskog kluba Krasimir Balakov objašnjava ove šahovske poteze: "Vejić i Inoha osjećaju nekakvo zatezanje u mišiću i ne želim riskirati ni sa jednim igračem koji nije sasvim spreman. Zašto Andrić u obranu? Zaista nemam koga staviti, jednostavno nemam druga rješenja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Maloču sam stavio na bok, a Andrića na stopera jer nam je skok igra bila rak-rana u Engleskoj. Želim da nam je posljednja linija moćna u skoku, a jedino na ovaj način to mogu dobiti. Obrani će pomagati Brkljača, a petorica naprijed, Trebotić, Tomi, Anas, Vuković i Vukušić moraju zabiti. Ova postava je veliki rizik, ali ponavljam, nemam drugu soluciju", dodao je.

"Ako je nekom igraču palo samopouzdanje ili moral nakon samo dvije utakmice, onda to nije igrač za Hajduk"

Na pitanje je li igračima pao moral nakon dva uzastopna poraza, bugarski trener je odgovorio: "Ako im je nakon samo dvije utakmice pao moral i samopouzdanje onda to nisu pravi igrači za Hajduka. Oni moraju biti, ali i jesu ljuti što nisu pobijedili u Zadru, a ovo im je prilika da se pobjedom vrate na pravi put i isprave tu pogrešku."

"Bez optimizma ne možemo dalje. Trebamo biti koncentrirani i ostaviti srce na terenu. Igrači znaju koliko nam svima znači ova utakmica i ne sumnjam da će se boriti do posljednjeg trenutka. Igramo pred svojim navijačima, suprotstavit ćemo se Englezima ofenzivno i s velikom dozom rizika s nadom da ćemo na kraju mi slaviti prolazak u play-off Europa lige", rekao je Balakov.

"Ponavljam, nikako ne smijemo opet upasti u zamku i igrati dugim loptama protiv Stoke Cityja, naša jedina šansa je ako loptu spustimo na tlo i kombiniramo. Tada će do izražaja doći naša kreativnost, koja će valjda dati rezultat. Ne, ne očekujem samo od Tomasova i Anasa da riješe utakmice, očekujem to od svih igrača. Danas se deset igrača u polju brani i deset napada. Penali? Naravno da ćemo vježbati jedanaesterce", za kraj će Balakov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara