Nema izuzeća sudaca niti za Dinamo niti za Hajduk

POVJERENIK za suđenje 1. HNL dr. Damir Matovinović obznanio je da neće biti izuzeća u suđenju. Tako će unatoč pritiscima iz klubova Dinamu biti delegiran sudac Širić, a Hajduku Kovačić.

Iako se nije još dobro stišala bura oko utakmice Zagreb–Hajduk, kada su Splićani mahali dokazima o sudačkoj uroti protiv Hajduka te suca Draženka Kovačića optužili da je Mamićev plaćenik, dr. Matovinović je odlučio kako traženih izuzeća neće biti.

Povjerenik HNL-a Rusanovoj je predočio brojke nakon 72 utakmice u 12 analiziranih i odrađenih kola, piše Jutarnji list. Ukupno je bilo 216 suđenja, od kojih su 72 glavna i 144 pomoćna. Komisija za suđenje korigirala je samo 12 ocjena, od kojih se 10 odnosi na glavna suđenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Matovinović tvrdi da su se dogodile samo dvije veće sudačke pogreške, dok su ostale spominjane, kako je rekao, stvar nijansi. Ustvrdio je da sucima treba vjerovati da su nešto dosudili zato što su oni tako vidjeli.

Na novinarski upit da komentira zahtjeve Hajduka i Dinama za izuzećima Kovačića i Širića, povjerenik HNl.-a je rekao kako klubovi koriste medije kao sredstvo pritiska. Jasno je rekao kako nikakvog izuzeća neće biti te da svi suci mogu suditi, a pogotovo oni najbolji. Podsjetio je da ga u određivanu sudaca ograničava pravilo po kojem u jednoj sezoni isti sudac ne može jednom klubu suditi više od dva puta doma i u gostima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara