Nema službene potvrde o tome tko će Klasniću donirati bubreg

MOMČAD Ivana Klasnića, Werder Bremen, od jučer je zasuta pismima i mailovima, nakon što je objavljeno da je Ivanu Klasniću u rekordnom roku nađen bubreg za transplantaciju. Dok neki ispituju o kome se radi, drugi se pitaju je li razlog ubrzanom nalaženju donora taj što je Klasnić poznata osoba.

Werder je kontaktirao Klasnićevog odvjetnika Klausa- Petera Horndascha, koji je dao sljedeće priopćenje: "Ovim putem želim razjasniti da se radi o doniranju organa iz uskog privatnog kruga mog klijenta. Donor se na darivanje organa odlučio zbog osobne, uske povezanosti s Ivanom Klasnićem. Etičko povjerenstvo održalo je 15. siječnja 2007. u Bremenu sjednicu, na kojoj je ispitalo zainteresirane strane i odobrilo donaciju ograna. Nakon odobrenja povjerenstva dogovoren je datum operacije.Zbog osobne zaštite donora ne želimo objaviti njegovo ime, i molimo za razumijevanje pri tome."

Mediji danas i jučer pokušavaju pretpostaviti tko bi mogao biti "optimalno odgovarajući donor", koji će Klasniću darovati bubreg, a glavna pretpostavka pada na njegovu majku i brata, budući da su članovi obično najizgledniji donori kad se radi o transplantaciji bubrega.

No, službena potvrda morat će pričekati još neko vrijeme, a pitanje je hoće li se i onda nešto saznati.

Najave o Klasnićevom povratku na teren u roku od 3 do 6 mjeseci pomalo su preoptimistične, budući da nakon presađivanja bubrega jako slijedi jako složen proces oporavka i terapija protiv odbacivanja presađenog organa, i pitanje je hoće li Klasnić ikad više zaigrati nogomet.

J.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara