Nepobjediva Sandra Perković slavila i u Stockholmu

Nepobjediva Sandra Perković slavila i u Stockholmu

Foto: Hina

HRVATSKA diskašica Sandra Perković i dalje je nepobjediva u Dijamantnoj ligi nakon što je slavila po kišovitom i hladnom vremenu na mitingu u Stockholmu s hicem od 68.32 metara.

Perković je tako slavila i na četvrtom natjecanju Dijamantne lige, te vodi s uvjerljivih 40 bodova, 28 više od drugoplasirane. U Stockholmu je pobjednički hitac bacila u petoj seriji. Natjecanje je otvorila hicem od 66.11, u drugoj seriji je bacila 65.44 dok je u trećoj i četvrtoj seriji imala neispravne pokušaje. Natjecanje je zaključila s bacivši 67.26, a koliko je bila dominantna govori i činjenica da bi i njezin najslabiji hitac bio pobjednički.

Perković drži rekord mitinga u glavnom gradu Švedske (68.77) iz 2012. godine, a 70.88 metara, koliko je bacila u Šangaju, i dalje je vodeća daljina u svijetu ove sezone.

Drugo mjesto u Stocholmu zauzela je Francuskinja Melina Robert Michon (64.96), a treće svjetska prvakinja Kubanka Denia Caballero (63.85). Sljedeća stanica Dijamantne lige je Monaco, 15. srpnja.

Ana Šimić četvrta

Hrvatska visašica Ana Šimić osvojila je nove bodove u poretku Dijamantne lige preskočivši na mitingu u Stockholmu 186 centimetara za četvrto mjesto, dok je Stipe Žunić bio sedmi u kugli. .

Loši vremenski uvjeti kao i u bacanju diska, bili su prisutni kasnije na skoku u vis. Ana je bila uspješna u prvim pokušajima na 181 i 186 cm, a na 190 centimetara je triput rušila. Prvoplasirana je bila Španjolka Ruth Beitia kao jedina sa preskočenih 193cm, a današnjom pobjedom je preuzela čelnu poziciju u poretku skoka u vis s 21 bodom dok je Šimić na sedmom mjestu sa sedam bodova.

Dan prije u bacanju kugle nastupio Stipe Žunić, a pripalo mu je sedmo mjesto s jedinim ispravnim hicem od 19.64 u drugoj seriji. Pobjeda je pripala Tomu Walshu kao jedinom s hicem preko 21 metra (21.13).
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara