Newcastle i Manchester City spremni dati deset milijuna eura za Kalinića

DANAS se pojavila informacija da je reprezentativac i igrač Hajduka Nikola Kalinić na meti engleskih klubova, Newcastlea i Manchester Cityja. Pregovori su tek na početku, a cijena je vrtoglavih deset milijuna eura. No prema Tomislavu Ercegu koji vodi posao, realizacija transfera je daleko.

>Fiorentina želi Kalinića

"Polako, prvo treba vidjeti zadovoljava li uvjete za prijeći u Englesku.On je mlad igrač, mora imati 75 posto nastupa za reprezentaciju u zadnje dvije godine. Tako da trebamo prvo vidjeti može li dobiti radnu dozvolu", rekao nam je Erceg.

Iako Kalinić nema dovoljan broj nastupa za reprezentaciju, može dobiti radnu dozvolu u Engleskoj. Naime, njegov budući klub treba uvjeriti Home office (ekvivalent našem Ministarstvu unutarnjih poslova) da je igrač poseban talent koji će podignuti kvalitetu nogometa na Otoku. Budući da ta pravila vrijede samo u Engleskoj, mogu ga posuditi u neku drugu ligu i čekati da se uvjeti zadovolje.

"Hajduk traži više od deset milijuna"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimalo nas je vrijedi li Kalinić toliko novca i jesu li engleski klubovi spremni platiti deset milijuna za igrača Hajduka.

"Hajduk traži i više od deset milijuna, Gledajte, prosudbu koliko netko vrijedi donosi tržište, koliko su spremni platiti za tebe, toliko vrijediš. Potencijalni kupci su spremni platiti navedeni iznos", rekao je Erceg.

Fiorentina, Sampdorija i Bologna su također zagrizli za hrvatskog reprezentativca no čini se da financijski ne mogu pratiti utrku. Skauti su pratili Kalinića i na Euru, dobio je priliku zaigrati protiv Poljske.

"Pratili su ga i prije Eura u Hajdukovom dresu. Svi naši igrači moraju biti zahvalni izborniku Slavenu Biliću što im je dao priliku na velikom natjecanju kao što je Europsko prvenstvo. I svi mi trebamo biti sretni, to je velika stvar za svakog nogometaša", zaključio je Erceg u razgovoru za Index.

M.Pa.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara