NHL: BUFFALO PRED BANKROTOM

Niti tjedan dana nakon Ottawa Senatorsa i drugi je NHL klub, ovoga puta Buffalo Sabrsei, morao zatražiti zaštitu kreditora kako ne bi bio prisiljen proglasiti bankrot.

Sabresi su ispunili obrazac Članka 11 američkog Zakona o bankrotu, koji im omogućava daljnje financijsko poslovanje i potragu za novim vlasnikom momčadi.

Dug kluba zajedno s dvoranom Corel Center iznosi čak 225 milijuna dolara zbog čega igračima nisu isplaćene posljednje ugovorne rate koje su trebale stići 1. siječnja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financijski problemi Sabresa započeli su prošle godine nakon što je propala komunikacijska tvrtka Adelphia, njihova dotadašnjeg vlasnika Johna Rigasa. NHL je potom dozvolila Marku Hamisteru da preuzme Sabrese, ali Hamister je zatražio koncesiju grada Buffala i države New York što je stopiralo finalizaciju prodaje.

Posljednji američki profesionalni klub koji se suočio sa situacijom u kakvoj se sada nalaze Sabresi bio je također iz NHL-a. Pittsburgh Penguinse je od gašenja 1998. godine spasio jedan od najvećih hokejaša svih vremena Mario Lemieux.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara