NHL: Početak sezone pod upitnikom

NOVA sezona Sjeverno-američke hokejaške lige (NHL) trebala bi započeti 8. listopada, no to će se dogoditi samo ukoliko dođe do dogovora vlasnika klubova i igrača koji traže veće plaće.

U četvrtak ujutro su se u Torontu sastali vlasnici klubova i predstavnici igrača na prvom sastanku, koji je bio više informativnoga karaktera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To je bio tek prvi sastanak na kojem su obje strane predstavili svoje poglede na problem plaćanja. Dogovora zasad nema, ali smo sastavili prijedlog rješenja zbog kojeg sam optimist da će prvenstvo započeti prema planu", kazao je Daniel Alfredsson, hokejaš Ottawa Senatorsa, čiju su stranu u Torontu zastupali još Trevor Lindnom (Vancouver Canucks), Bill Guerin (Dallas Stars), Vincent Damphousse (San Jose Sharks), Bob Boughner (Carolina Hurricanes) i predsjednikom Udruženja NHL igrača Bob Goodenonow.

Vlasnike su predstavljali Jeremy Jacobs (Boston Bruins), Craig Laipold (Nasville Predators) i Peter Karmanos (Carolina Hurricanes), a nazočni su bili komesar i glavni tajnik NHL lige Garry Bettman i Bill Daly.

Problem limita plaćanja igrača postoji još od 1995., kada nije došlo do dogovora, a prvenstvo je tada započelo sa tromjesečnim zakašnjenjem.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara