Nijemci se vide kao favoriti protiv Hrvatske

"PRVO smo bili favoriti, pa autsajderi, a sada smo u utakmici protiv Hrvatske ili Turske ponovno favoriti. I na korak smo bliže osvajanju titule", piše Der Spiegel nakon jučerašnje pobjede njemačke nogometne reprezentacije. U tom zaključku jasno je izražena težnja svih njemačkih medija, u kojoj ponovno vide svoju reprezentaciju kao favorita za osvajanje naslova.

Sve kritike upućene igračima nacionalnog Elfa njemački su mediji zaboravili, a pobjeda protiv favorita Portugala osokolila je novinske komentatore i dala im vjeru u najveći uspjeh. Sljedeća utakmica čini im se kao nešto što moraju odraditi prije finala, iako su još uvijek oprezni.

Nijemcima se vratila vjera

Hans-Dieter Flick, čovjek koji je jučer u odustvu Joachima Loewa vodio njemačku klupu, rekao je nakon utakmice kako je cilj reprezentacije finale. "Pritisak protiv Austrije bio je velik. Danas smo bili gladni i opasni. Sada želimo više".

Njemački "zamjenski trener" nije jedini kojeg je pobjeda osokolila. Sam Loew također je rekao kako je nakon utakmice s Austrijom bilo jasno da mora doći do promjena. "U utakmicama protiv Hrvatske i Austrije nismo dobro izgledali", dodao je njemački izbornik koji je jučerašnju utakmicu odgledao iza stakla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrač utakmice i novi miljenik svih Nijemaca, Bastian Schweinsteiger, junak je dana. Novine naglašavaju kako je upravo on bio taj koji je prije dvije godine potopio Portugalce na Svjetskom prvenstvu. "Schweini", kako mu tepaju Nijemci, ispričao je zanimljivu anegdotu vezanu za svoj odličan nastup.

"Schweini" i Angela Merkel

Naime, on je prošlu utakmicu, onu protiv Austrije, morao provesti na tribinama, s obzirom da je protiv Hrvatske dobio crveni karton. Na tribinama mu je društvo pravila njemačka kancelarka Angela Merkel. Ona ga je, kaže Schweini, dodatno motivirala.

Osim Schweinsteigera, novo omiljeno lice Njemačke je pomoćni trener Hans-Dieter Flick. Herr Flick je, kažu mediji, samozatajni čovjek koji treba poraditi na svojoj sramežljivosti pred novinarima, ali je sinoć u svakom slučaju pokazao da zna voditi momčad na terenu.

J.D.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara