Nijemcima premije za SP iste kao i za Euro 2008.

Nijemcima premije za SP iste kao i za Euro 2008.

Totalsport
Foto: AFP

TOČNO 250 tisuća eura dobit će svaki od 23 člana nogometne reprezentacije Njemačke bude li sastav Joachima Löwa osvojio naslov svjetskih prvaka u Južnoafričkoj Republici. Premijsku je piramidu u utorak objavilo vodstvo Njemačkoga nogometnog saveza (DFB).

Nijemci će tako za eventualni naslov u Južnoj Africi dobiti identičnu svotu koju bi dobili da su slavili na Euru u Austriji i Švicarskoj 2008. godine, na kojem su došli do finala. Finale će im ovog puta donijeti 150.000, a polufinale 100.000 eura. Plasman u četvrtfinale bit će minimalan prag, a vrijedit će 50.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekordne premije DFB je postavio uoči Svjetskog prvenstva u Njemačkoj prije četiri godine. Da su na svom teritoriju osvojili naslov, igračima bi pripalo po 300.000 eura.

Njemački mediji uspoređuju najnoviji premijski program s nagradama koje su ondašnji reprezentativci inkasirali za "čudo u Bernu", kako je slobodno nazvana pobjeda u finalu SP-a 1954. godine u Švicarskoj nad favoriziranom Mađarskom (3:2). Legendarni kapetan Fritz Walter i suigrači tada su od DFB-a dobili po 2.500 maraka nagrade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara