Nika Fleiss četvrta u slalomu za europski kup u Krompachyju

HRVATSKA skijašica Nika Fleiss osvojila je četvrto mjesto u utrci slaloma za Europski kup u slovačkom skijalištu Krompachy.

Fleiss je s vremenom 1:38.84 za pobjednicom, Njemicom Monikom Bergmann-Schmuderer (1:38.06) zaostala 78 stotinki. Drugo je mjesto zauzela Austrijanka Michaela Kiechgasser (1:38.65), dok je treća bila domaća skijašica Veronika Zuzulova (1:38.78).

U ponedjeljak je u Krompachyju na rasporedu još jedan slalom za Europski kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatski juniorski reprezentativci ovoga su vikenda nastupali na FIS utrkama u Sloveniji, te su redom ostvarivali najbolje FIS bodove dosada.

Natko Zrnčić-Dim je u slalomu u Črnoj na Koroškem u petak osvojio prvo mjesto sa 30.79 FIS bodova, dok je u subotu u Ravnoj na Koroškem bio treći, što mu je donijelo 36.23 FIS bodova.

U drugom slalomu u Ravnoj na Koroškem, voženom u nedjelju, Zrnćiž-Dim je nažalost morao odustati, ali su zato svi ostali njegovi reprezentativni kolege ostvarili solidne plasmane. Dalibor Šamšal je bio 21. što mu je donijelo 39.99 FIS bodova, Ivan Ratkić je bio 27. (44.13 FIS bodova), Ivan Olivari 29. (47.15 FIS bodova), Danko Marinelli 30. (48.04 FIS bodova), a Tin Široki 33. (53.41 FIS bodova).

"Ovim rezultatima naši juniori su pokazali da ulaze u sve bolju formu što je vrlo bitno, jer do kraja sezone na rasporedu imaju još veliki broj utrka u kojima im je cilj popraviti FIS bodove, a samim time i startne brojeve za narednu sezonu", izjavio je glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Ozren Mueller.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara