Niki Kranjčaru ovacije Maksimira i pohvala Dade Prše

IAKO je Niko Kranjčar od navijača u zadnje vrijeme doživljavao samo uvrede i zvižduke, u subotu navečer sa stadiona ispraćen je gromoglasnim pljeskom i skandiranjem "Niko, Niko!". Mišljenje maksimirskih tribina za Niku je trenutno važnije i od mišljenja tate izbornika, kao i od mišljenja svojih suigrača u reprezentaciji.

Kranjčar je u subotnju utakmicu ušao pod ogromnim pritiskom. Njegov Dinamo nalazi se u najgoroj situaciji otkad je HNL-a, a na svom debiju protiv Izraela nije pokazao ama baš ništa.

No, unatoč pritisku odigrao je vrlo dobro, naročito u prvom poluvremenu. Statistika kaže da je Niko u prvih 45 minuta izgubio samo dvije lopte, te ima dva netočna dodavanja. Nasuprot tome, imao je trinaest točnih dodavanja, dobar udarac na gol, dva iznuđena prekršaja (jedan na samom rubu šesnaesterca) i dva majstorska driblinga.

No, u drugom poluvremenu osjetio se pad u njegovoj igri, što je primjetio i izbornik pa ga odlučio zamijeniti u 77. minuti.

I najveća zvijezda hrvatske reprezentacije, skromni golgeter Dado Pršo, pohvalno se izrazio o igri Kranjčara juniora.

"Niko je stvarno igrao dobro, mali doista ima loptu. Pravi je, uspio je pregrmjeti sav taj pritisak, znam da mu nije bilo lako." – izjavio je Pršo za Večernji list, pa dodao: "Pokazalo se da je uvrštenje Nike u momčad bio odličan potez. Svi smo ga podržali, zaslužio je to."

Bilo bi idealno kad bi se Niko Kranjčar nakon ovog nastupa, koji će mu nesumnjivo dići samopouzdanje, posvetio dizanju fizičke spreme i pripremanju za nove reprezentativne nastupe, u kojima će se od njega očekivati još više.

Izgleda da je toga svjestan i sam Niko, koji je u razgovoru za Jutarnji list kazao da je zadovoljan svojom igrom protiv Mađara, ali i odmah dodao kako "ima puno mogućnosti napredovanja što se tiče fizičke spreme".

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara