Niko Kovač: Nijemci su favoriti, a Austrijanci autsajderi naše skupine

KAPETAN hrvatske reprezentacija Niko Kovač dao je intervju za njemački Kicker u kojem je kao prve favorite skupine na Europskom prvenstvu istaknuo Nijemce, dok je "svoje" Austrijance etiketirao kao autsajdere. Njegova izjava podignula je prašinu na današnjoj konferenciji za novinare u austrijskom taboru, a izbornik Hickersberger nije propustio odgovoriti našem kapetanu.

Samo 1:1 u Budimpešti, je li to dobar rezultat uoči starta Eura?

"Naravno da smo htjeli pobijediti, ali nisam nezadovoljan. Ne možeš očekivati da ćeš protivnika poput Mađarske pobijediti 4:0. Oni imaju vrlo dobru momčad, a nama je falilo svježine i u narednom tjednu čeka nas još posla. Vjerujte mi da ćemo u nedjelju biti spremni."

Hrvatska obrana već neko vrijeme ima dosta problema?

"Da čitao sam u posebnom prilogu Kickera da sam i ja sada prespor. Izazivam čovjeka koji je to napisao da se okuša sa mnom u jednom dvoboju pa da ga vidimo. Naravno da se šalim, obrana je vrlo bitan dio momčadi, ali ne brani se samo sa četiri igrača. Cijela momčad sudjeluje i u obrambenim akcijama. I Njemačka nije izgledala uvjerljivo u obrani, ali mislim da će biti pravi kao i mi kada počne Euro."

Koliki su izgledi Hrvatske da se plasira u četvrtfinale?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša snaga je ogromno jedinstvo i savršen spoj iskustva i mladosti. Svi smo jako spremni i u dobrom raspoloženju. Ali naša momčad je tek na početku svog razvitka, stoga smatram da je Njemačka broj 1 u našoj grupi, a da ćemo se boriti s Poljacima za drugo mjesto."

Ne vidite Austriju među momčadima koje će proći u drugi krug?

"Poštujem sve momčadi u našoj grupi, ali smatram da je Austrija ipak autsajder u cijeloj priči."

Koliko je bitna uvodna pobjeda protiv domaćina u prvoj utakmici?

"Prva utakmica je uvijek krucijalna. Ako pobijediš, sve ostale momčadi će se naći pod pritiskom, a tebi će narasti samopouzdanje. Ukoliko izgubiš, ti ćeš biti pod velikim pritiskom što se moglo primijetiti na prošlim velikim natjecanjima gdje smo nastupali. Nadam se da ćemo napokon krenuti kako spada na Euru."

M.P.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara