Niko Kovač: Otkako je Bilić došao više nema frakcija u momčadi

U RAZGOVORU za austrijske novine Niko Kovač pozvao je na respekt austrijskih nogometaša i pričao o mogućnostima hrvatske reprezentacije na Euru.

Na pitanje što je osjećao kad je vidio koje je protivnike njegova reprezentacija dobila u skupini, 37-godišnji kapetan reprezentacije je rekao:

"Sam to ne bih izvukao bolje. Prekrasno je što ćemo igrati protiv Njemačke i Austrije, zemalja u kojima sam izgradio karijeru. Međutim, bit će to i vrlo teška skupina", izjavio je nogometaš Red Bulla iz Salzburga, koji je prošlog tjedna sa svojim klubom produžio ugovornu suradnju na još godinu dana.

"Ne bih uopće podcjenjivao austrijsku reprezentaciju. Mišljenje koje imamo Austrijancima formirali smo na temelju prijateljskih utakmica. Međutim, prijateljske utakmice ne znače ništa. Kad dođe dvoboj koji nosi bodove, bit će to, siguran sam, jedna sasvim nova momčad. Svi govore da bi Njemačka i Hrvatska trebale bez problema proći u drugi krug, no budite sigurni da uopće neće biti tako jednostavno", kaže Niko Kovač.

Govoreći o izborniku Slavenu Biliću, Niko je govorio samo u superlativima.

"Bilić je svojim dolaskom donio novi, svjež zrak. Mlad je i uspješan trener, koji svoj autoritet gradi na znanju. Stvorio je između nas jedan uzajamni osjećaj povjerenja. Nema više frakcija u reprezentaciji, napokon fukcioniramo kao jedna velika skupina, kao prava momčad. Taj duh koji je Bilić stvorio vrlo je važan. Također, između mladih i iskusnih nogometaša Bilić je napravio jednu zdravu mješavinu", kaže kapetan hrvatske reprezentacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niko Konač još uvijek ne može prežaliti što će “vatreni” na Euro morati bez Eduarda da Silve.

"Eduardo nam je svojom sposobnošću realizacije jamčio uspjehe. Zna zabiti gol ni iz čega. Zato će ga zamijeniti biti jako teško. I ja sam sličnu ozljedu doživio 1997. godine. Znam kako se osjeća. Znam i da će se opet vratiti", kaže Niko Kovač. 

I na Euru u Austriji i Švicarskoj Niko će igrati rame uz rame sa svojim bratom Robertom.

"Igrati s njim meni je doista posebno. Kad vidim da stoji iza mene, osjećam se daleko sigurnije. Mislim da on svojim prisustvom cijeloj momčadi ulijeva povjerenje. Za nas je dvojicu okupljanje reprezentacije kao okupljanje obitelji. Volimo to jer se zbog karijera jako rijetko viđamo", zaključuje Kovač.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara