Niko Kranjčar: Ćiro je ključni čovjek u mom sazrijevanju

MLADA nogometna zvijezda Niko Kranjčar u petak se majstorskim golom protiv Rijeke u utakmici Superkupa upisao u povijest splitskog kluba.

Iznenađen atmosferom koja se stvorila prilikom njegovog transfera iz Dinama u kojem je pred sam kraj bio u iznimno lošoj formi, nije se činilo kako stvari idu najboljim tokom.

Ipak, čudo od djeteta stvorilo je sebi ugled i mnogo prije nego što se to očekivalo, pa se golom za hrvatsku reprezentaciju protiv Bugarske, kao i ovim u Superkupu ponovo aktualizirala priča kako ispred Nike zaista stoji blistava budućnost.

U Splitu se, kako tvrdi, odlično snašao. A kako i ne bi, uz ovacije dvadesetak tisuća navijača na Poljudu u petak i nekoliko tisuća na treningu.

Ljudi mu poklanjaju kuće i terene, a Torcidini slogani veličaju ga na sva zvona. Treba sve to i opravdati.

"Ne mogu ništa fiksirati, ali sam uvjeren da ću se nadavati golova. Proradit će Blatnjak i Bušić, a ja ću im pomoći. Bitno je da stvaramo prilike, premda bi bilo važnije da ih i realiziramo." - rekao je Niko za Sportske novosti. 

"Što se mene tiče, problem je što ja na neki način želim doći u prečiste situacije. A trebao bi se toga kloniti, jer mislim da imam dobar šut." - dodao je.

Za gol-atrakciju koju je zabio u 103. minuti protiv Rijeke, kaže da je to bio logičan izbor.

"Vratar Radman nije mogao procijeniti što smjeram. Osim toga, ova lopta s kojom igramo je vrlo brza, neugodna pogotovo za vratare." - pojasnio je Niko.

Iako su se o njemu često potezale priče oko navodne nezrelosti ili, blaže rečeno, nespremnosti, to više ne bi trebao biti slučaj.

Sin našeg nogometnog selektora toga je i sam svjestan.

"Po godinama nisam veteran, ali u odnosu na odigrano i proživljeno, svakako mogu tvrditi da imam neku zrelost, veću od svojih vršnjaka. Znam da je u tom sazrijevanju ključni čovjek trener, u mom slučaju Ćiro Blažević, koji pomaže savjetima, te otvara vjerodostojnu sliku mladim igračima." - otkrio je Kranjčar novinaru Sportskih novosti.

Na upit o navijačima Dinama i zagrebačkoj publici, želio je ostati suzdržan. Čini se kako neke stvari Niku još uvijek bole, no splitska publika sigurno će mu pomoći da se osjeća izvrsno.

Za njega, osim Debrecena, juriš na naslov prvaka s "Bilima" postaje jedini imperativ.

"Protiv Debrecena očekujem svih 6 bodova. Mene zadovoljava samo najviši cilj." - zaključila je naša mlada nogometna zvijezda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara