Niko Kranjčar kao playmaker, Balaban i Klasnić kao špice

Niko Kranjčar kao playmaker, Balaban i Klasnić kao špice

U VRŠKU napada hrvatske reprezentacije u prijateljskoj utakmici protiv Izraela zaigrat će Ivan Klasnić i Boško Balaban, dok bi glavni playmaker momčadi, unatoč lošim predstavama u zadnje dvije utakmice, trebao biti izbornikov sin Niko Kranjčar, piše Večernji list.

Novi hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar u Čatežu je u ponedjeljak odradio prvi trening s 18 reprezentativaca koji su stigli na njegov poziv za utakmicu s Izraelom.

"Vidjeli ste poseban entuzijazam svih pozvanih igrača, i oni znaju da dvoboj u srijedu ne doživljavamo kao test, već kao pripremu za skorašnje zahtjevne utakmice s Mađarskom i Švedskom na početku kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo." – izjavio je izbornik za Večernji list, pa dodao: "Veselim se i što je većina igrača protekli vikend bila raspoložena i učinkovita, sve to potiče dobrom ozračju."

Zbog nemalog broja ozljeda kod nekih standardnih reprezentativaca (Dario Šimić, Živković, Olić, Pršo) novi će izbornik vrh napada najvjerojatnije složiti od dva igrača koji nisu nikad igrali skupa – Ivana Klasnića i Boška Balabana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klasnić je bio s reprezentacijom u Portugalu, ali mu izbornik Otto Barić nije pružio priliku. Balaban je pak impresionirao nastupima u svom novom klubu Club Brugge, u kojem je u sedam utakmica zabio čak devet golova, čime je zaslužio izbornikov poziv.

Kako piše Večernji list, protiv Izraela najvjerojatnije će braniti Tomo Butina, u obrani bi trebali biti R. Kovač, Tudor i Šimunić, na bokovima Srna i Babić, dok bi kao zadnji vezni mogli zaigrati N. Kovač i J. Leko. Ispred njih kao playmaker će igrati izbornikov sin Niko Kranjčar, koji je u zadnje dvije utakmice Dinama pokazao malo umijeća koje mu se često pripisuje.

"Nemojte misliti da nisam vidio Nikina dva posljednja slabija izdanja. Mora biti bolji, no možda je sve to uvjetovano i posljednjim događajima." – komentirao je izbornik igru svog sina Nike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara