Niko Kranjčar: Na White Hart Laneu se osjećam kao kod kuće

Tekst: Totalsport
Foto: AFP


MJESEČNI MAGAZIN Tottenham Hotspur donosi u izdanju rujna, između ostaloga, i razgovor s novim pojačanjem kluba, hrvatskim nogometnim reprezentativcem Nikom Kranjčarom.

Nakon uvoda, gdje je novinar napisao da je 25-godišnji Hrvat pravo pojačanje kluba sa White Hart Lanea, Zagrepčanin je rekao:

"Moji ciljevi se ne mijenjaju, iako sam promijenio klub. Uvijek sam stajao u službi kluba, a tako će biti i u Tottenhamu. Razlika je u tome što je Tottenham ipak ambiciozniji od nekadašnjeg kluba, pa su tako obveze veće, kao i odgovornost. U svakom treningu se moram nametnuti, u svakoj utakmici moram izgarati", rekao je Niko Kranjčar.

Niko je odmah dao do znanja kako mu je jasno da nije siguran u momčadi.

"Moram se boriti za svoje mjesto u veznom redu i u prvih jedanaest. Konkurencija je jaka, nadmetanje će trajati od trenutka kada sam došao do kraja sezone. Spreman sam za to".

Potom je Kranjčar progovorio o kultu Tottenhama.


"U dresu Portsmoutha sam nekoliko puta igrao na White Hart Laneu i uvijek je to bio poseban gušt. Gledao sam i svoje prijatelje u dresu Tottenhama, Luku Modrića i Vedrana Ćorluku, i moglo se osjetiti s koliko strasti igraju za ovu momčad".

Za kraj se Kranjčar "opustio" i komparirao dolazak u Tottenham s dolaskom - doma.

"Stvarno se osjećam kao da sam došao doma. S Ćorlukom i Modrićem sam jako povezan, igrao sam ranije s Defoeom i Crouchom, Redknapp me trenirao. Redknapp je, inače, imao ogroman utjecaj na moju karijeru. Lagano me ubacivao u vatru Premiershipa, ali isto tako brzo pokazao da vjeruje u mene. Eto, zbog svega toga je Tottenham poput mog vlastitog doma", zaključio je Niko.

Redknapp: Niko je za nas pojačanje na više pozicija

O Niki je za mjesečnik Hotspursa pričao i trener Harry Redknapp.

"Niko je nogometaš ogromnih mogućnosti. Može igrati na nekoliko pozicija u momčadi, gotovo svugdje. Stavite ga lijevo u veznom redu, ili desno ili u sredini, uvijek će biti dobar. Može biti i odličan kao polušpica, odmah iza vrška napada. Ima sjajan osjećaj s loptom i ima kompletnu podlogu da postane top-nogometaš. Imamo pravo pojačanje u svlačionici s njim".

Redknapp je dometnuo da je Aaron Lennon igrač koji je najviše napredovao u Tottenhamu otkada je on sjeo na trenersku klupu kluba. Vjeruje da ima sjajne napadače u svom "špilu", da nije siguran hoće li uhvatiti vremena otići na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici. Osim nogometa ne stigne mnogo toga, ali, kaže, na televiziji voli pogledati konjske utrke, te kriket ili boks.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara