Niko Kranjčar opet u školskoj klupi: Redknappova škola engleskog jezika za nogometaše

Niko Kranjčar opet u školskoj klupi: Redknappova škola engleskog jezika za nogometaše

NIKO KRANJČAR ponovo će morati u školske klupe, a sa svojim suigračima iz Portsmoutha će svladavati osnove engleskog jezika.

Naime, trener Mornara Harry Redknapp odlučio je svoje strance poslati u školu,  zaključivši da ne razumiju baš najbolje njegove upute. Tako će školu za strane jezike Polyglot Solutions morati čak 16 igrača Portsmoutha, među kojim je i naš Niko.

Da pojasnimo, igrači često ne shvaćaju najbolje naredbe svog šefa kad im on kaže fraze poput "pick your man up", "man on", take him on" ili "don't let him turn you".

"Kad vam uz aut liniju stoji Redknapp i dere se 'open your minces', a zapravo misli 'otvori oči', jasno je da ga igrači najbolje ne razumiju. Učit ćemo ih na lutkama - ovo je dodavanje u prostor, ovo je pogodak i slično. Želimo poboljšati razumijevanje igrača na terenu, nema ih smisla učiti kako da primjerice kupe kartu za vlak, bitno je da shvate što se događa na travnjaku", rekao je direktor škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portsmouth će tako ovim potezom osigurati da naredbe Redknappa, inače rođenog Londončanina, ne budu izgubljene u prijevodu. Ovo nije prvi put da Portsmouth svoje igrače šalju u školske klupe, svojedobno je na tečaj morao i nekadašnji Mornar - Ivica Mornar.

No, nije uvijek lako naučiti strani jezik, a menadžer Tottenhama Juande Ramos može to potvrditi. Njegova ovogodišnja pojačanja Luka Modrić i Roman Pavljučenko ne govore engleski, a sam Španjolac je svoju prvu televizijsku presicu održao tek prije tjedan dana, iako je već godinu dana u Londonu.

M.Pa.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara