Niko Kranjčar prekinuo medijsku šutnju: Na Wembleyju ćemo nametnuti svoj autoritet!

NIKO KRANJČAR ispunio je svoje obećanje te se po prvi put nakon više od godinu dana obratio hrvatskim medijima.

"Uvjeti su bili teški, dali smo sve od sebe, a tek ćemo u budućnosti pokazati koliko zapravo možemo", rekao je Niko Kranjčar novinarima u Skopju.

Novinare nije puno zanimalo što Niko ima reći o utakmici, već ih je zanimalo je li ovo kraj njegove medijske šutnje. "To ne znači da ću i dalje davati izjave. U Andori sam obećao da ću, kada se kvalificiramo, dati izjavu, ali ne znam hoće li tako biti i ubuduće"

Na upit za razloge šutnje odgovorio je: "Još nisam spreman o tome govoriti. Još nije došlo vrijeme za to".

S engleskim novinarima Niko je razgovarao malo duže. Između ostalog kazao je: "Englezima treba samo bod i sigurno će biti jako motivirani za pobjedu. Imaju izvrsnu momčad koja unatoč tome nije pokazala sve što može. Owena (koji se ozlijedio jučer na prijateljskom utakmici protiv Austrije op.a.) će sigurno nadomjestiti bez problema jer imaju čitav niz drugih kvalitetnih igrača."

S obzirom da Niko igra u engleskoj ligi, engleske novinare je zanimalo i zna li Niko odgovor na pitanje zašto Engleze toliko muče ozljede, je li njihova liga previše fizički zahtjevna. "Ne mislim da se radi o tome i, uopće, ne mislim da je liga fizička. Dapače, nogomet koji se igra je vrlo kvalitetan".

Na pitanje što misli zašto Englezi ne postižu rezultate koje bi s obzirom na imena koja su u reprezentaciji trebali postizati, Niko je odgovorio: "Premlad sam i prezelen da bih mogao govoriti s trenerskog gledišta".

"Na Wembleyju ćemo nametnuti svoj autoritet!"

Niko i Aljoša Asanović u HRT-ov studio u Skopju stigli su pomalo namrštena lica, što je nakon poraza sasvim razumljivo, ali uskoro je isplivao i osmijeh. Usprkos krajnje neočekivanom raspletu, Hrvatska je na Europskom prvenstvu. A to, čak i nakon poraza, mora biti razlog za slavlje.

"Bili smo presretni već u poluvremenu kad smo saznali rezultat iz Tel Aviva, kad smo saznali da smo se plasirali na Europsko prvenstvo. Što reći, igrom i rezultatima to smo zaslužili. Nikad nije lijepo izgubiti, posebno ne od Makedonije, ali važno je samo da smo sad na Europskom prvenstvu", kazao je Niko.

Teren je, smatra Portsmouthov veznjak, glavni, ako ne i jedini razlog ovog poraza. U takvom se ambijentu nije moglo igrati. Barem ne nogomet.

"Ovako na televiziji teren izgleda čak puno bolji nego što je doista bio. Gotovo se čini igrivim. Teren je uvelike utjecao na način kako ćemo igrati. Morali smo izbijati sve lopte što dalje od gola, svaki je rizik bio preopasan. Mislim da je to doista jedini razlog ovog današnjeg poraza", smatra Kranjčar.

Mnogi će reći kako je Hrvatska odustala od igre nakon što je saznala da se plasirala na Europsko prvenstvo, ali predstava na, uvjetno rečeno, travnjaku, nije odavala taj dojam. "Nismo izgubili zbog toga što smo saznali da smo prošli. Kad smo čuli taj rezultat dobili smo dodatni motiv. Željeli smo pobijediti i osvojiti prvo mjesto. Ali kad smo se mi otvorili, ostao je prostor za kontru. Mi svoju prvu veliku šansu nismo iskoristili, oni jesu. Željeli smo ići otvoreno po sva tri boda, jer smo znali da ćemo se plasirati čak i ako se dogodi poraz", istaknuo je Niko.

Odmah su, naravno, na mobitele počele stizati i poruke sa čestitkama. Kako i ne bi, treće Europsko prvenstvo od osamostaljenja, veliki je razlog za slavlje. Prije Europskog prvenstva pred Hrvatskom je još samo nogometni hram. Ako Gradski stadion večeras nije pao, u srijedu će, nadamo se, Wembley.

"Ostalo je još dovoljno snage za London, već smo svi naviknuti na ovakav ritam igre. Ta atmosfera i taj stadion sigurno će biti nešto posebno. Obvezni smo dati sve od sebe, ako ništa drugo onda zbog Rusije i današnjeg rezultata u Izraelu. Izraelci su pokazali da su maksimalno pošten i ponosan narod, moramo se i mi ponijeti na isti način. No, važno je da dobro odigramo i zbog sebe; kako bi pokazali kvalitetu i nametnuli autoritet", zaključio je Niko.

M.P./P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara