Niko se u subotu oprašta od voljenog kluba

Niko se u subotu oprašta od voljenog kluba

KONAČNI oproštaj Nike Kranjčara od kluba kojeg nosi u srcu, zagrebačkog Dinama, dogodit će se u subotu u 10 sati na press konferenciji koja će se održati u prostorijama kluba.

Petak, 21. siječnja 2005., dan je koji će ostati upisan u povijest kluba iz Maksimirske 128. Nakon što su Dinamovi čelnici u četvrtak kazali kako neće praviti problema Kranjčaru pri odlasku u Hajduk, u petak su se ipak predomislili.

Tako je u petak Zdravko Mamić uputio ultimatum  Niki, njegovom menadžeru Pokrovcu i Igoru Štimcu, koji je glasio: Donesite konačnu odluku do 16h ili stopiramo transfer!

Petnaest minuta prije 15h u Maksimirskoj 128 pojavio se spomenuti trojac, nakon čega se pristupilo finalizaciji transfera. No, direktor Dinama Damir Vrbanović tada je iznio dva zahtjeva – da Niko potpiše aneks ugovora kojim se odriče polovice vrijednosti odštete, što je sasvim razumljivo, ali i da potpiše izjavu kojom potvrđuje da svojevoljno odlazi u Hajduk. Kako doznajemo, Niko je potpisao odricanje od polovice odštete, ali ne i izjavu o dobrovoljnom odlasku u Hajduk, koja bi valjda Dinamovim čelnicima trebala poslužiti kao alibi protiv optužbi da su otjerali Kranjčara.

I sportski direktor Hajduka Igor Štimac, ujedno i inicijator Nikina dolaska na poljud, prosvjedovao je protiv takvog zahtjeva direktora Dinama, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi jasno zašto se inzistiralo na tome. Želi li netko na taj način prebaciti krivnju na Niku za sve ove događaje?" - zapitao se Štimac, pa dodao: "Htio bih da se izbjegne takav scenarij i da se ne produbljuju animoziteti. Sve ovo Hajduk je učinio u vlastitom interesu, u interesu hrvatskog nogometa i samog igrača."

Štimac je kazao kako će se Hajduk potruditi da Niku vrati u formu, dodajući kako će Niko nositi dres s brojem 10.

Sam Niko u petak nije želio komentirati svoj transfer u Hajduk, kazao je samo kako će sve reći u press konferenciji koja će se održati u subotu.

"Definitivno odlazim u Hajduk. Dopustite mi da u sebi složim jednu konačnu izjavu i da se saberem još jednu noć. Od najdražeg kluba oprostit ću se u subotu na press konferenciji u 10 sati." - kazao je novi playmaker Hajduka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara