Niko: Štimac bolji od Bake; Mamić i Barišić nisu Dinamo

HAJDUKOVA "desetka" Niko Kranjčar nakon osvajanja prvenstva, nema namjeru otići iz Splita, a kako sam kaže, svoj prelazak u Hajduk nije vezao uz osvajanje "samo jedne titule".

"Ostajem, pa sad smo pokazali koliko prostora imamo za napredak, za bolje i više. Ne znam kako će momčad izgledati u novoj sezoni, nadam se da će biti dobra i da ćemo napraviti veći i duži korak u Europi." - rekao je Niko u razgovoru za Jutarnji list.

Kranjčara su u Hajduku trenirala dva trenera, Blaž Slišković i Igor Štimac, a Niko kaže da mu je bolje bilo raditi sa Štimcem nego s Bakom.

"Kod njega smo sve utakmice igrali opuštenije. Istina, on je preuzeo u vrijeme kad više nije bilo drila, kad se igralo srijeda - nedjelja, ali Igor ima odličan pristup i objašnjenje svojih zahtjeva. Ima priču." - pojasnio je Kranjčar.

Poznato je da je Niko tijekom zimske stanke tvrdio kako je iz Dinama otjeran, a danas, nakon što je u Splitu stavio "točku na i" osvajanjem titule prvaka s Hajdukom, kaže kako na to ne gleda kao na osvetu Modrima.

"Ipak, satisfakcije u meni ima. Više zbog toga što sam se dokazao drugima, ali najviše sebi. Ja se ne mogu, niti ću se ikada niti ljutiti niti osvećivati Dinamu kao klubu, kao instituciji. A o nekim ljudima ljudima iz Dinama neću ni govoriti. Što o njima mislim nije za javnost. Oni nisu Dinamo." - otkriva Niko svoj trenutni odnos prema Dinamu. Iako reprezentativni "playmaker" nije eksplicite naveo imena Mamića i Barišića, jasno je da misli upravo na njih dvojicu kao simbole čelništva koje je Dinamo srozalo na najniže grane u povijesti.

Inače, iz poljudske svlačionice nerijetko se može čuti zagrebačko "kaj", a Niko na to kaže: "Zašto se tu i tamo ne bi čulo kaj?"

"Pa ima nas nekoliko iz Zagreba ili iz tih krajeva i to nitko ne može protumačiti kao kajkavizaciju Hajduka. A Hajduk je takav klub da u njemu igra i svih 11 stranaca, opet će biti Hajduk." - zaključio je Niko Kranjčar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara