Niko: Želim se dokazati isključivo sebi

Niko: Želim se dokazati isključivo sebi

NIKO KRANJČAR se u Splitu još uvijek osjeća čudno jer je cijeli život proveo u Maksimiru. Uvjeren je da će ga inat tjerati dalje, no ne zbog dokazivanja za nekog drugog, već se želi dokazati isključivo sebi.

U razgovoru za Sportske novosti Niko je otkrio da se našao u situaciji u kojoj je morao odlučiti hoće li postati igrač kakvog su u njemu prepoznali stručnjaci. Ne želi trošiti ni riječi na sve što mu se u bivšem klubu događalo u posljednjih mjesec dana, te tvrdi da s ljudima koji sada vode Dinamo nikada neće surađivati. Imena predsjednika i dopredsjednika bivšeg kluba ne želi niti izgovoriti.

"Nisam pomišljao da ću otići u Hajduk, ali kada sam vidio kako su me dočekali, zaista mogu reći da čovjek ne zna gdje ga čeka sreća“ – rekao je Niko. Vjeruje da će bar za jedan posto smanjiti tenzije između sjevera i juga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako nikada nije vidio Baku na terenu, o kojem svi u Splitu pričaju, Niko želi nabaviti kasetu i pogledati kako je igrao jer je u njegovoj odluci za odlazak u Split prevagu nosio upravo taj veliki igrač, danas trener Hajduka.

Niko kaže da je Igor Štimac na njega ostavio sjajan dojam. Tvrdi da je u medijima o njemu stvorena kriva slika, te da ga stavljaju u isti koš s "jednom osobom“ .“Neću spominjati ime te osobe, ali njih dvojica se ne mogu usporediti“ – rekao je Niko jasno aludirajući na Zdravka Mamića.

Što se tiče igre u Dinamu, Niko kaže da nije bio problem u njemu, već u cijeloj ekipi. Smatra da je jedino Da Silva bio na zadovoljavajućoj razini cijele jeseni i Bošnjak na početku polusezone. "Momčad ne može funkcionirati s dva igrača u formi" - zaključio je Niko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara