Njemačka uzela Italiji mjesto u Ligi prvaka! Iz Bundeslige će ići četiri, iz Serie A tri kluba

Foto: AFP

NAKON što se popela na treće mjesto na ljestvici Uefe, Njemačka će, nauštrb Italije, od sezone 2012/13 imati četiri predstavnika u Ligi prvaka, priopćio je Njemački nogometni savez.

"Italija nas više ne može preskočiti na trećem mjestu ove sezone. Nova ljestvica donosi klubovima iz Bundeslige tri izravna mjesta u Ligi prvaka od 2012. godine i još jedno u kvalifikacijama" priopćio je DFB.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od sezone 2012/13, Njemačka će, dakle, imati jedno mjesto više u najprestižnijem klupskom nogometnom natjecanju na svijetu. Peta i šesta momčad na ljestvici igrat će u Europa ligi. Italija će, pak, zbog lošijih rezultata svojih klubova, tada ostati bez jednog predstavnika u Ligi prvaka. Imat će ih tri (dva izravno i jedan u kvalifikacijama) umjesto dosadašnja četiri.

Na trenutnoj tečajnoj ljestvici UEFA-e, Njemačka je treća, iza Engleske i Španjolske, sa 68.103 boda. U odnosu na Italiju (59., 981) je Njemačka povećala svoju prednost na 8. 122 boda, dodao je DFB.

"Njemačka bi kroz neko vrijeme mogla još više skočiti na ljestvici. Vjerujem da bi mogli preskočiti i španjolsku Primeru. Samo treba biti strpljiv" poručio je Reinhard Rauball, predsjednik DFB-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara