Njemački mediji: Talijani su lijeni i masni; Bojkotirajmo pizzu!

Njemački mediji: Talijani su lijeni i masni; Bojkotirajmo pizzu!

"PSIHOLOŠKU" pripremu za utakmicu, naravno, na svoj način, pokrenuli su i mediji: ugledni "Der Spiegel" i tabloid "Bild". Dok se na Bildove dosjetke nitko ni ne osvrće, talijanski reprezentativci su bijesni zbog onog što je o Talijanima objavio Spiegel: da su između ostalog, lijeni i masni, te zalizani.

"Kao Talijan i kapetan reprezentacije, osjećam se uvrijeđen. Šokiran sam da se tako nešto može dogoditi u civiliziranoj zemlji kao što je Njemačka", komentirao je Fabio Cannavaro.

Gennaro Gattuso je dodao: "Članak je uvrijedio mog oca i sve druge Talijane koji su teško radili za bijednu plaću. Mnogi Talijani su radili u Njemačkoj u prošlosti, ali naši sunarodnjaci su trudom zaslužili plaću".

Članak, objavljen u online izdanju Spiegela je u međuvremenu povučen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bild" je, zbog suspenzije Torstena Fringsa, za koju smatraju zaslužnima talijanske nogometne moćnike, pozvao Nijemce da potpuno bojkotiraju pizzu

"Talijanski tisak likuje zbog Fringsove suspenzije, ali neće se tako smijati, jer sada zahtjevamo bojkot pizze, a večeras će vas Ballack, Klose i ostali smotati kao špagete."

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara