Nogometna liga sa Zvezdom i Partizanom sve izglednija

INICIJATIVA Sportskih novosti po uzoru na našu inicijativu o kojoj su prije dvije godine pisali i slovenski i beogradski mediji, mogla bi postati realnost.

Naime, oglasio se i potencijalni financijer natjecanja. Radi se o Slobodanu Vujčiću, direktoru agencije UFA za jugoistočnu Europu.

Vujčić je za SN izjavio kako "ta ideja nije nova, već je to stari projekt umotan u novo ruho", no da su Sportske novosti u razradi prijedloga olako zaobišli Rumunjsku i Bugarsku. Jedna od tri varijante koje je Vijesti.net predlagao prije dvije godine (Balkanska liga) uključivala je upravo Rumunjsku i Bugarsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vujčić je izjavio da je UFA voljna financirati takvo natjecanje, te je iznio nekoliko zanimljivih prijedloga za koje je voljan lobirati, od kojih je ključan onaj da se pobjednik regionalne lige ili kupa direktno plasira u Ligu prvaka bez kvalifikacija.

Inače, ideja Sportskih novosti interesantnija je i izglednija od ranijih prijedloga, zbog predloženog modela natjecanja, a taj je da se sastav lige ili kupa formira tek na zimu, kad bude poznato koji klubovi s ovih prostora neće natjecanje nastaviti u Ligi prvaka ili Kupu UEFA.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara