Nogometno huliganstvo trese Argentinom: Masovna tučnjava u redovima navijača River Platea

Nogometno huliganstvo trese Argentinom: Masovna tučnjava u redovima navijača River Platea

PROBLEMI  s nogometnim huliganstvom nisu zaobišli niti Argentinu. Televizijske kamere sinoć su uhvatile veliki obračun u vlastitim redovima navijača River Platea koji su gostovali na Stadionu Jose Amalfitani gdje je njihov klub igrao protiv rivala Arsenala. Ovim sukobom nastavlja se crni niz navijačkih sukoba koji posljednjih tjedana trese Argentinu.

Još uvijek nisu poznati točni uzroci tučnjave u kojoj je teško ozlijeđeno sedam osoba uključujući i policajca, ali se pretpostavlja da razlog navjerojatnije leži u rivalitetu između dvije navijačke frakcije "Borrachos del Tablon" i "Banda del Oeste".

Ovo je samo jedan od nizu sukoba navijača u ovoj južnoameričkoj državi. Prošlog tjedna utakmica između Racinga i San Lorenza prekinuta je početkom drugog dijela kad su navijači Racinga šumom predmeta zasuli suca koji je isključio tri njihova igrača i poništio im gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo tjedan dana ranije dogodila se još jedna masovna tučnjava koja je izbila zbog pogibije jednog Arsenalovog navijača koji je putovao na utakmicu u San Lorenzo.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara