Nova medalja na vidiku: Kostelić četvrti nakon prve vožnje slaloma

Nova medalja na vidiku: Kostelić četvrti nakon prve vožnje slaloma

Tekst: M.Č.
Foto: AFP

NAKON prve vožnje olimpijskog slaloma u vodstvu je Talijan Giuliano Razzoli za kojim naš Ivica Kostelić na četvrtom mjestu zaostaje 58 stotinki.

Ivica Kostelić nalazi se u odličnoj poziciji uoči druge vožnje, drugoplasirani Slovenac Mitja Valenčić bježi mu 15, a Benjamin Raich koji se nalazi na trećem mjestu 11 stotinki. S druge strane, Ivica najbližim pratiteljima, Talijanu Manfredu Moelggu i Čehu Ondreju Banku, bježi 27 odnosno 32 stotinke.

Kostelić: Bit će teško doći do zlata, ali u drugoj vožnji idem 100 posto!

"Bit će teško, 58 stotinki nije malo. Srebro je jako blizu, u drugoj vožnji idem 100 posto", rekao je nakon prve vožnje Ivica.

Kostelić je u utrku krenuo sa startnim brojem dva, što se po maglovitoj stazi ispostavilo kao velika prednost u odnosu na skijaše koji su dolazi nakon prve jakosne skupine. Silvana Zurbriggena, koji je startao prvi, Kostelić je nadmašio za 41 stotinku, ali se nažalost nije dugo zadržao na prvom mjestu - Benjamin Raich koji je krenuo iza njega bio je brži četiri stotinke.


Iznenađujuće, Raicha je s čelne pozicije skinuo Slovenac Valenčić nakon što je izdržao na prvom mjestu napade Juliena Lizerouxa i trojice svojih sunarodnjaka Prangera, Hirschera i Herbsta. Ipak, još se jednom pokazalo da bilo tko iz prve 15-orice može legitimno računati na medalju. Giuliano Razzoli, čovjek koji je na zagrebačkom Sljemenu svojedobno stigao do prvog postolja, a u ove godine i do prve pobjede u karijeri, fenomenalnom je vožnjom, napadajući uz dozu opreza sva vrata, svrgnuo s prvog mjesta Valenčića i uoči druge utrke glavni je favorit za osvajanje olimpijskog zlata.

Natko Zrnčić-Dim je prvo prvu utrku završio s 2.22 sekunde zaostatak za vodećim Razzolijem i trenutno se nalazi na 23. mjestu. Danko Marinelli je zasad 37. s 4.49 sekundi slabijim vremenom, dok Dalibor Šamšal još jednom nije uspio završiti utrku.

Prva je vožnja donijela još dosta odustajanja. Između ostalih, nisu je završili osvajač triju odličja na ovim Igrama, Amerikanac Bode Miller, njegov sunarodnjak Ted Ligety, Austrijanac Manfred Pranger, Nijemac Felix Neureuther...

Vodeći slalomaš Svjetskoga kupa Reinfried Herbst nalazi se tek na 12. mjestu s 1.44 sekunde zaostatka.

ZOI, slalom skijaša, prva vožnja (neslužbeno):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Giuliano Razzoli (Ita) 47.79

2. Mitja Valenčič (Slo) +0.43

3. Benjamin Raich (Aut) +0.54

4. Ivica Kostelić (Hrv) +0.58

5. Manfred Mölgg (Ita) +0.85

...

22. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +2.22

...

37. Danko Marinelli (Hrv) +4.49

...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara