Nova ozljeda Janice: Napuknuo joj mišić

Nova ozljeda Janice: Napuknuo joj mišić

I DOK SMO skoro zaboravili na ozljede i probleme naše najbolje skijašice, te se ponadali kako će u novu sezonu napokon ući bez ikakvih problema sa zdravljem, čemu se nadala i ona sama, Janica Kostelić ponovo se ozlijedila.

Srećom, ne radi se o tako teškoj ozljedi.

Prije nekoliko dana Janica je nakon kondicijskog treninga u austrijskom Innerkremsu, gdje se nalazi na završnim treninzima nakon kojih će na odmor, osjetila manju bol u desnoj nozi koja je iz dana u dan bila sve više prisutna.

U ponedjeljak ta je bol bila toliko jaka da je onemogućila njezin skijaški trening, pa je odlučeno da Janica s fizioterapeutom Dejanom Ležom posjeti liječnike u slovenskim Jesenicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pregleda je ustanovljeno kako joj je napuknuo mišić kvadriceps desne noge te su liječnici preporučili mirovanje od sedam do deset dana. Nakon perioda mirovanja Janica će pristupiti vježbama istezanjem i eventualnim plivanjem kako bi što prije izliječila ozljedu, a uoči proljetnih snježnih priprema na Hintertuxu u mjesecu svibnju.

Janica je sinoć stigla u Zagreb, a danas nakon pregleda kod prof. dr. Miroslava Hašpla na ortopedskoj klinici Šalata te službenog liječnika hrvatske alpske skijaše reprezantacije odlazi za Daruvarske toplice gdje će boraviti pet do sedam dana.

Janica bi trebala nadoknaditi "izgubljenih" sedam dana snježnih treninga početkom svibnja na Molltaler ledenjaku u Austriji uoči odlaska na Hintertux i ranije planom određeni trening.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara