Nove optužnice protiv hrvatske kladioničarske mafije

PROTIV trojice braće Šapina atenski je tužitelj Spyros Mouzakitis podigao optužnicu zbog osnovane sumnje da su sudjelovali u namještanju prošlogodišnje utakmice Kupa UEFA između gruzijskog Dinama iz Tbilisija i grčkog Panioniosa.

Samo dan nakon što je njemački sud osudio Antu Šapinu na 35 mjeseci, a njegovu braću Milana i Filipa uvjetno na 16 odnosno 12 mjeseci zatvora, zbog namještanja utakmica u Njemačkoj, čini se da bi se sličan scenario mogao ponoviti u Grčkoj.

Reuters je objavio kako su Braća Šapine optuženi da su namjestili utakmicu između Dinama Tbilisi i Panioniosa, koja je završila pobjedom Grka 5:2, iako su gubili 0:1 na poluvremenu. Pri tome su braća Šapina ostvarila ilegalnu financijsku korist, navodi se u optužnici.

Krajem prošle godine UEFA je pokrenula istragu o namještanju dotične utakmice nakon što su britanske kladioničarske kuće uočile ogroman broj uplata na scenarij po kojem se odigrala utakmica, među kladioničarima popularan kao "2 iz 1", koji u pravilu ima znatan koeficijent, ovaj puta 1-28.

Navodno je ukupan iznos uplaćenih oklada bio čak 36 milijuna eura, a iz Njemačke je došla i oklada na rezultat poluvremena (0:1), koja je zasad nepoznatome donijela čak 100 eura dobitka na samo jedan uplaćeni euro.

Naravno da su braća Šapina, ako su zbilja namjestili utakmicu, morala imati pomogače i u grčkoj i gruzijskoj momčadi, no Panionios i Dinamo Tbilisi odbijaju svaku umiješanost.

Istraga UEFA-e nikad nije službeno završena, a epilog bi, prema svemu sudeći, mogla dobiti na grčkom sudu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara