Novi izbornik bit će Vlak, Ivanković ili Bilić

Novi izbornik bit će Vlak, Ivanković ili Bilić

HNS-OVA komisija za izbor je u ponedjeljak u 17h izašla u javnost s imenima trojice kandidata za upražnjeno mjesto izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.

Novi će izbornik biti Marijan Vlak, Branko Ivanković ili Slaven Bilić, a konačnu odluku donijet će Izvršni odbor u utorak oko podneva, nakon čega će ime novog izbornika biti priopćeno javnosti.

Komisija u sastavu Marković, Srebrić, Galić i Uljan (Vićan se javio telefonom) vijećala je u ponedjeljak poslijepodne u prostorijama HNS-a u Rusanovoj ulici, da bi u 17h izašla pred okupljene novinare.

"Kriteriji kojima se vodila komisija bili su stupanj obrazovanja, odgovarajuća stručna praksa i, naravno, prognoza o tome tko može na najbolji mogući način ostvariti složeni program A reprezentacije. Cilj je jasan - plasman na predstojeće Europsko prvenstvo." - kazao je Zorislav Srebrić u razgovoru za Index.

Svaki kandidat iznio je svoj prijedlog budućeg stručnog stožera, pa će tako u utorak Izvršni odbor, osim o izborniku, odlučivati i o treneru reprezentacije, te treneru vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komisija je pri donošenju odluke u obzir uzela i financijski faktor, a upravo u tome leži razlog zbog čega među trojicom kandidata nema nijednog stranca.

Srebrić je u razgovoru za Index istaknuo i kako se Savezu javio Robert Jarni, te "izrazio želju da sudjeluje u radu jedne od mlađih reprezentacija, što je je prihvaćeno s velikom simpatijom."

Znači li to da će Jarni preuzeti U-21 reprezentaciju od Bilića, dok će Biliću pripasti izbornička fotelja A reprezentacije, saznat ćemo u utorak. Srebrić, naime, nije želio konkretno odgovoriti na naše pitanje s kojom će od mlađih reprezentacija raditi Jarni.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara