Novi izbornik odbojkaša Rade Malević objavio popis reprezentativaca

NOVI izbornik hrvatske muške odbojkaške reprezentacije Rade Malević objavio je danas širi popis igrača na koje računa u predstojećim akcijama, a to su kvalifikacije za Europsko prvenstvo i Europska liga.

Na popisu nema iskusnih - Laninovića, Marića, Antunovića, Jakovčevića... .Sedmorica dolaze iz juniorske ekipe, a najstariji reprezentativac je 28-godišnji Jevtuhovič.

Na popisu su: Krnić, Kvesić, Gotal, Omrčen, Jogunica, Polgar, Ćošković, Kovačević, Sikirić, D. Noić, Vulin, Zelić, Jevtuhovič, Puljić, Strelec, Ž. Noić, Ćuk, Ramadaža i Ćosić.

Izbornik je na konferenciji za novinare naglasio kako ima veliko povjerenje u igrače koje je odabrao, te da to temelji na njihovu talentu i fizičkim predispozicijama, kao i na razgovorima koje je obavio s njima. U tim razgovorima igrači su pokazali entuzijazam i optimizam koji je zadivio izbornika. Iako ističe da bi njegov program rada trebao dati rezultate na duge staze, odnosno da bi reprezentacija na vrhuncu moći trebala biti za OI 2008. i EP 2009., Malević vjeruje da bi se do značajnijih rezultata moglo doći i ranije, već ove i iduće godine. Naime, igrači, a i izbornik, vjeruju da plasman na EP i Final Four Europske lige nisu nerealni ciljevi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijednost nove reprezentacije trebala bi se pokazati na međunarodnom turniru u Zagrebu od 7. do 9. svibnja, koji bi trebao poslužiti kao priprema za kvalifikacije za EP. Europsko prvenstvo će se održati u rujnu 2005. u Italiji te Srbiji i Crnoj Gori. Uz te dvije reprezentacije plasman na EP osigurali su još Francuska, Rusija, Poljska i Nizozemska.

U kvalifikacijama za EP sudjeluje 16 reprezentacija podijeljenih u četiri skupine. Na EP će se plasirati pobjednici skupina i dvije najbolje drugoplasirane momčadi. Hrvatska je u skupini sa Španjolskom, Slovačkom i Bjelorusijom.

Prvi kvalifikacijski turnir je u Slovačkoj od 14. do 16. svibnja ove godine, a drugi u Hrvatskoj od 17. do 19. rujna. Prema riječima izbornika Malevića, cilj je u Slovačkoj ostvariti dvije pobjede, a zatim pred domaćom publikom kompletirati posao, odnosno osigurati plasman na EP.

Drugo natjecanje na koje će se muška reprezentacija fokusirati u ovoj godini je Europska liga, u kojoj sudjeluje osam reprezentacija. Hrvatska je u skupini sa Rusijom, Češkom i Turskom. U drugoj skupini su Njemačka, Nizozemska, Finska i Slovačka. U razdoblju od 21. svibnja do 27. lipnja 2004. sa svakim od protivnika u skupini odigrat će po četiri utakmice. Po dvije prvoplasirane reprezentacije osigurat će odlazak na Final Four, koji se igra od 9. do 11. srpnja u Češkoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara