Novi potresi na Poljudu: Iko Buljan ne može biti sportski direktor

AKO SE rukovoditi točkom 2 stavka 13  Zakona o športu, nitko tko je osuđivan ili protiv koga se vodi sudski postupak ne može biti na čelu sportskog kluba, stoga Buljan protiv kojega je sredinom devedesetih godina podignuta kaznena prijava zbog zloupotrebe položaja, ne može postati sportski direktor Hajduka.

Taman nakon što je ustoličeno novo rukovodstvo Hajduka, na čelu sa Vučevićem i Buljanom i kada se činilo da će "bijeli brod" napokon zaploviti mirnim vodama, na pomolu su novi potresi. Na Poljudu izgleda mir jednostavno ne može stanovati.

Dodajmo kako se unatoč činjenici da je ovaj zakon stupio na snagu već odavno, mora priznati da ga se u Hrvatskoj baš ne pridržavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, isti sudski postupak vodi se i protiv sadašnjeg direktora Rukometnog kluba Zagreb Bartola Kaleba, bivšeg financijskog direktora Hajduka no ovaj isto bez ikakvih problema obavlja svoju funkciju.

Mnogima je u glavi ostala slika privođenja Vedrana Rožića, danas trogirskog gradonačelnika i saborskog gradonačelnka Vedrana Rožića, Bartola Kaleba i Ike Buljana u pritvor. I dakako, u startu se nameće pitanje zašto se Buljana sabotiralo upravo u ovom trenutku kada se na velika vrata vratio u Hajduk. Rožić bez problema obavlja svoju saborsku dužnost, Bartiol je predsjednik najmoćnijeg hrvatskog rukometnog kluba, a o čelnicima ex-Croatije, Mirku Novoselu i Damiru Vrbanoviću. vodi se proves za zagrebačkom  Općinskom sudu.

V.B.,D.R.
Foto:V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara