Novinar Sky Newsa u Hrvatskoj: Utakmica za umiranje

NOVINAR online izdanja engleskog Sky Newsa, Lulu Sinclair, vrijeme prije odlučujuće utakmice Engleska – Hrvatska provodi u našoj zemlji, a danas je Sky News objavio njegov tekst o dojmovima iz Hrvatske.

Sinclair piše kako se u Hrvatskoj utakmica očekuje s neviđenim zanimanjem, te kako sve TV kuće još od četvrtka zasipaju gledatelje najavama i predviđanjima večerašnje utakmice.

Sati i sati udarnih televizijskih termina posvećeni su utakmici, odnosno razmišljanjima i planovima o tome kako se suprotstaviti Englezima i proći u četvrtfinale, javlja Sinclair.

Tu i tamo, beskrajni televizijski razgovori prekidaju se kako bi neki opskurni glazbeni sastav zasvirao u studiju, praćen aplauzom lijepih žena koje sjede u publici, dodaje novinar Sky Newsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znam što Sven misli o utakmici, znam da Beckham misli da Hrvati mogu biti potpuno nepredvidljivi. I tu su potpuno u pravu, tvrdi Sinclair, pa prenosi neke od komentara svojih hrvatskih prijatelja.

"Moramo pobijediti, ili ćemo pobijediti ili ćemo umrijeti." – tvrde Sinclairovi hrvatski prijatelji, pa mu u šali savjetuju da utakmicu prati zajedno s Hrvatima koje ne zanima nogomet. Takvih ima otprilike 2 na 100 stanovnika, piše Sinclair.

Ako Hrvatska pobijedi, više nikad neću naručiti piće, piše Sinclair. Ako pak pobijedi Engleska, kupit ću piće svima a onda ću se udaljiti brzinom koja bi posramila i Waynea Rooneya, zaključuje hrvatski dopisnik Sky Newsa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara