Novinari tvrde: Soldo je kvalitetan, ali nepristupačan trener

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

“Zvonimir Soldo je ljubazan, uljudan, ali hladan”, započinje svoj tekst Philipp Selldorf, novinar njemačkog dnevnika Süddeutsche Zeitunga o hrvatskom treneru nogometaša Kölna...

U tekstu se kasnije navodi Soldina biografija, njegov prijelaz iz igračkih u trenerske vode, kao i sam dolazak na klupu Kölna na početku sezone.

Hrvatski trener očajno je startao u sezonu osvojivši tek jedan bod u pet odigranih kola, što je momčad prikovalo na dno prvenstvene ljestvice. Međutim, na gostovanju kod Stuttgarta, kluba u kojem je Soldo kao igrač proveo deset godina, prošlog je vikenda Köln slavio 2-0, pobjegao s dna ljestvice i odmah se vratio optimizam u klub.

Unatoč brojnim kritikama koje su stizale na njegov račun nakon slabih rezultata “Soldo je ostao miran i vjeran svojoj politici”, piše njemački dnevnik, koji donosi i izjavu direktora kluba Michaela Meiera da je hrvatski stručnjak “opravdao njegovo povjerenje”.

"Nikad nije bio uspaničen, uvijek je ostao objektivan i smiren. Kao kada je bio igrač", rekao je Meier.

Ono što njemački novinari kod Solde cijene je njegova posvećenost poslu, radišnost i preciznost, ali zamjeraju mu njegovu škrtost na riječima, za što navode i primjer.

“On je suprotnost od riječi brbljavost. Prijateljski je raspoložen, ljubazan, ali nepristupačan. Zna se dogoditi na press konferenciji da se novinari pojave na vrijeme, a konferencija je već gotova. Soldo bi došao tri minute prije zakazanog vremena, a na odgovore na pitanja ne treba mu puno vremena”, piše njemački dnevnik.

Njemačke novinare koji prate nastupe Kölna je očito razmazio Christoph Daum, Soldin prethodnik koji čije su press konferencije i odgovorio na pitanja “znali potrajati cijelo poslijepodne”.

Dok su novinari njime nezadovoljni u klubu ponavljaju kako ga neizmjerno cijene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara