Novinari u Medini

ORGANIZACIJSKI odbor Svjetskog prvenstva u rukometu i gradske vlasti Sfaxa priredile su u utorak svečanu večeru za novinare i fotoreportere, koji u najvećoj tuniskoj luci prate natjecanja u skupini C.

Premda se većina stranih i hrvatskih novinara koji prate grupu u Sfaxu pitaju kako je Tunis u konkurenciji s Njemačkom dobio organizaciju SP-a, domaćini su se iznimno potrudili kako bi impresionirali 100-tinjak gostiju iz Švedske, Španjolske, Australije, Argentine, Japana i Hrvatske brojnim lokalnim specijalitetima, te prikazom niza tamošnjih običaja.

Cijeli program se odvijao na ulicama Medine, staroga grada, koja je jedna od najljepših i najočuvanijih tvrđava u zemljama Magreba. Medina ima četiri velika ulaza, a zidovi koji ju opasuju dugački su oko dva kilometra.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program se odvijao na ulicama starog grada u kojima se preko dana nalazi niz malih prodavaonica gdje se prodaju suveniri, začini, te odjevni pedmeti.

Domaćini su jednu od ulica pretvorili u restoran na otvorenom, prekrivši je tepisima, te okruživši grijalicama. Nudila su se brojna jela među kojima i "marka", "frikassei", "mechwi", "harissa".

No, sve u nešto blažim varijantama, jer je Tunižani jedu vrlo začinjenu hranu. Kako Muslimani ne smiju piti alkohol, uz večeru se služila jedino voda.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara