Novoselac razočaran mladima, reprezentaciji priključuje Da Silvu

Novoselac razočaran mladima, reprezentaciji priključuje Da Silvu
HRVATSKI nogometni reprezentivci započet će pripreme za nastup na Europskom prvenstvu u Portugalu 21. svibnja, a mladi reprezentativci 16. svibnja. No, ni Otto Barić ni Martin Novoselac neće na početku priprema imati sve reprezentativce čiji će imena objaviti iduće srijede, 12. svibnja, rekao je danas na redovnoj konferenciji za novinare glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Martin Novoselac kazao je da nakon posljednje provjere u Skopju, gdje su njegovi odabranici s odgovarajućom selekcijom Makedonije igrali 0:0, nema previše razloga za optimizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kada pogledamo rezultate naših direktnih konkurenata Srbije i Crne Gore, Bjelorusije i Italije, realno moramo reći da će na Europskom prvenstvu u Njemačkoj biti teško izboriti jedno od prva tri mjesta koja vode na Olimpijske igre u Ateni, pogotovo kada se ima na umu da ćemo u Njemačku otputovati bez priprema", rekao je Novoselac, naglašavajući da će se reprezentaciji U-21 naknadno pridružiti Kranjčar, Srna i Dinamov Brazilac Da Silva, koji je danas dobio hrvatsku putovnicu.

Naši najbolji nogometaši su plasmanom završnicu EP-a ispunili osnovni cij, a sada je na svima nama da im stvorimo optimalne uvjete za što bolji plasman u Portugalu, naglasio je Srebrić, napominjući da će se prvi dio priprema naših najboljih nogometaša nakon dvodnevnog testiranja u Zagrebu obaviti na Bjelolasici, a prvu provjeru će imati 29. svibnja u Rijeci protiv reprezentacije Slovačke. Nakon toga slijede završne pripreme u tradicionalnoj bazi u Čateškim Toplicama, te posljednja provjera sprenosti pred odlazak u Puruga 5. lipnja u Kopenhagenu protiv najboljih nogometaša Danske. Reprezentacija će na put u Portugal krenuti 8. lipnja iz Zagreba, a prvu utakmicu na EP protiv Švicarske igramo 13. lipnja.

Srebrić je kazao da više nema nikakvih izgleda nabaviti karte za nastupe naših nogometaša u Portugalu, jer su po 6.000 karata za Švicarsku i Francusku već dobilo svoje vlasnike, kao i 13.000 ulaznica za utakmicu protiv Engleske, a upravo je u tijeku postupak da se na svakoj karti tiska ime i prezime njenog vlasnika, koji se iz sigurnosnih razloga neće moći mijenjati bez posebne procedure u kojoj će morati sudjelovati predastavnici HNS-a, UEFE i Organizacijskog odbora EP u Portugalu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara