Novozelandski mediji: Imamo samo 25 profesionalnih nogometaša, a Italija ih ima 3541

Tekst:S.T.
Foto: nzherald.co.nz

NOVI ZELAND je remijem s Italijom došao do najvećeg uspjeha u povijesti nogometa te zemlje. Zemlja s nešto 4,3 milijuna stanovnika i samo 25 profesionalnih nogometaša uzeli su bod reprezentaciji koja je prije četiri godine osvojila SP. Nakon remija sa Slovačkom, Novi Zeland se digao na noge, a ne treba spominjati u kakvom je stanju nacija nakon ovog uspjeha. Novi Zeland je u igri za prolazak skupine što bi bila neviđena senzacija.

"Pogledajte tablicu. Pogledajte bolje. Na drugom mjestu, izjednačen s Italijom, je Novi Zeland. Novi Zeland ima samo 25 profesionalnih nogometaša, a Italija ih ima 3541. Momčad koja je dosad imala samo četiri nastupa na SP-u remizirala je s reprezentacijom koja je četiri puta osvojila SP. Ludo. Još uvijek imamo šanse za proći skupinu iako je Paragvaj dobio Slovačku 2:0. Prolazak dalje bi bio jedan od najvećih iznenađenja u povijesti SP-a, slično onom kad su SAD svladale Englesku 1950", navodi New Zealand Herald.

Slični tekstovi su i u drugim tamošnjim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novi Zeland je unatoč svim prognozama remizirao s Italijom i došao do najvećeg rezultata u povijesti. Igrači Rickija Herberta su sad u lovu na prolazak skupine. Ovaj rezultat je sjajan kad pogledate plasmana zemalja - Novi Zeland je 78., a Italija četvrta momčad svijeta", stoji u tekstu Dominion Posta.

Novinari iz Novog Zelanda natječu se u komplimentima.

"Apsolutno nevjerojatno. Herojski. Hrabro. Staloženo. I jednostavno briljantno. All Whites su pružili jednu od najboljih utakmica na Svjetskim prvenstvima za zapanjujući remi s Italijom", piše The Press u live prijenosu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara