Nowotny: Dinamo me ne plaća da postanem hrvatski prvak

JENS NOWOTNY, 32-godišnji njemački reprezentativac, u razgovoru za tamošnji Kicker vrlo je iskreno progovorio o svojoj "Modroj" misiji, koja se nipošto ne svodi isključivo na obranu naslova hrvatskog prvaka.

Nowotny je, uz talnetiranog Luku Modrića, bio najsigurniji Dinamovac koji se u utorak suprostavio europskom doprvaku. No, proročanstvo iskusnog stopera, što ga je izrekao dan uoči susreta, u potpunosti se ostvarilo. Dinamovci su pali na ispitu discipline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"S obzirom na rezultat protiv Arsenala u prvoj utakmci, nemamo nikakve šanse u uzvratu. Dinamo mora igrati discipliranije. Većina igrača zna s loptom, ali upravo mladi, talentirani igrači moraju najviše naučiti. Naravno, ako jednog dana žele igrati u inozemstvu. Tako to ide. Moraju učiti ne zato što to netko od njih traži, već jer jedino tako mogu napraviti karijeru." - kazao je Nowotny.

Njemački mediji i dalje su u nevjerici; što je jednog klasnog reprezenativca i etabliranog klupskog igrača nagnalo da potipše trogodišnji ugovor s klubom iz hrvatske lige?

"Dinamo me sigurno ne plaća da postanem hrvatski prvak. Ja im za to zaista nisam potreban. Moja je osnovna zadaća pomoći klubu da napravi nešto na međunarodnoj sceni." - objašnjava Nowotny.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara