Nowotny operiran, povratak najranije za šest tjedana

DINAMOV skupo plaćeni branič Jens Nowotny operiran je danas u podne u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh. Nakon operacije se osjeća dobro, a prema prvim prognozama na teren bi se mogao vratiti najranije za šest tjedana.

Operaciju je vodio doktor Saša Janković, šef Dinamove liječničke službe, koji je novinarima priopćio da je Nowotny bio samo pod lokalnom anestezijom, te da je tijekom cijelog zahvata razgovarao s njim.

"Danas se osjeća mnogo bolje nego prije dva dana, kada još uvijek nije znao koliko je ozljeda uistinu teška. Nakon što smo zatražili drugo mišljenje liječnika, zaključili smo se da se radi o ozljedi medijalnog meniskusa, koja se Nowotnyju mogla dogoditi i na treningu. Operacija je bila neizbježna, morali smo ga izvaditi jer je došlo do pucanja. Takva ozljeda nema nikakve veze s njegovim ligamentima i odmah nakon operacije Nowotny slobodno može hodati." - kazao je Janković.

Njemački reprezentativac tako će već danas biti pušten kući, a pred kraj tjedna krenut će u Pulu na terapiju.

"Iznimno smo ponosni na našeg igrača, koji u nijednom trenutku nije poželio operaciju obaviti u inozemstvu. Još je jednom dokazao kako se radi o velikom čovjeku. O eventualnim pojačanjima nisam razmišljao jer bi to bilo jako neozbiljno. Imamo širok igrački kadar s kojim se možemo pokriti. A i nemoguće je dovesti tako kvalitetno pojačanje kao što je Jens." - okupljenim novinarima je kazao Dinamov dopredsjednik Zdravko Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnik Janković osvrnuo se i na ostale ozljede u Dinamovom stožeru, koje su ove sezone učestalije nego lani.

"Prema statistikama, u kojima su Englezi daleko najpedantniji, momčadi koje igraju u ritmu srijeda  subota obično imaju 12-13 posto ozljeđenih igrača. Mi smo prošle sezone bili ispod svakog prosjeka. Nema niti sada nekih težih ozljeda na sreću. Na naše igrače pazimo izuzetno dobro, što kroz aditive prehrani, što kroz infuziju za oporavak." - pojasnio je Janković.

"Kad pogledate, ljudi iz drugih klubova mi govore da po sezoni imaju devet operacija koljena. Mi smo na našu liječničku službu izuzetno ponosni, a koliko ona dobro radi vidi se po broju igrača koje imamo. Mislim da nema kluba na europskom kolosijeku koji imaju tako malo igrača kao mi." - dodao je Mamić.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara