Obama gura Chicago u izboru za domaćinstvo OI 2016. godine

Totalsport
Foto: AFP

AMERIČKI predsjednik Barack Obama uputio je pismo članovima Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u kojem je izrazio obećanje da će Sjedinjene Države '"dočekati svijet otvorenih ruku" ako Chicago bude izabran za domaćina Olimpijskih igara 2016. godine...

Obama je pismo s datumom od 10. rujna adresirao na svakog pojedinačnog člana Međunarodnog olimpijskog komiteta i potpisao. Vjeruje se da slanje ovog pisma povećava izglede da će se Barack Obama osobno pojaviti u Kopenhagenu 2. listopada, kada će Međunarodni olimpijski komitet glasovanjem odlučiti koji će od četiri grada kandidata biti izabran za organizatora Olimpijskih igara 2016. godine.

Podsjećamo, uz Chicago, kandidati su još Madrid, Tokio i Rio de Janeiro.

"Grad Chicago je spreman ugostiti svjetsku smotru sporta i isporučit će spektakularne Olimpijske igre za svakoga. Iznimno cijenim rad i vrijednosti olimpijskog pokreta i želim izraziti moju snažnu podršku kandidaturi Chicaga. Ukoliko počastite Chicago u svom odabiru, uvjeravam vas da ćemo osigurati da Olimpijske i Paraolimpijske igre postanu jedan od važnih prioriteta za našu naciju", stoji, između ostalog, u pismu američkog predsjednika Baracka Obame.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara