Obersnel obećao: Rijeka zbog Snježane Pejčić dobiva novu streljanu

Obersnel obećao: Rijeka zbog Snježane Pejčić dobiva novu streljanu

NA PRESICI HOO-a riječki gradnonačelnik je najavio gradnju nove streljane u Rijeci, a Snježana Pejčić dobre rezultate u trostavu.

Na press konferenciji se najviše govorilo o predsotjećem Europskom prvenstvu u plivanju u malim bazenima u Rijeci, koje će se održati u novoizgrađenom bazenskom kompleksu na Kantridi.

"Vjerojatno sam subjektivan kada kažem da smo s plivačkim kompleksom na Kantridi dobili jedno od najljepših i najfunkcionalnijih plivališta u Europi. S njim je Rijeka u potpunosti spremna za Europsko prvenstvo i natjecanje na kojem će sudjelovati i mnogi plivači koji sada plivaju u Pekingu", rekao je riječki gradonačelnik, potvrdivši da će novi bazeni biti jak adut Rijeke u petoj kandidaturi za dobivanje Mediteranskih igara.

Zlatko Mateša je rekao da je HOO od samog početka uključen u organizaciju EP-a i dodao:

"Očekujem od naših plivačica i plivača da i u Rijeci potvrde da su iznimno kvalitetni u malim bazenima."

Snježana Pejčić, Riječanka s brončanom olimpijskom medaljom u streljaštvu, opisala je disciplinu trostav, u kojoj nastupa u sutra:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trostav je disciplina koja se puca malokalibarskom puškom, na otvorenom, sa 50 metara. Puca se iz tri stava: ležećeg, stojećeg i klečećeg, po 20 metaka u svakom stavu. Nakon toga slijedi finale, u kojem se puca 10 metaka koji se ocjenjuju na decimale.."

"Moj rekord je 586 krugova, a svjetski je 594. Rezultati dosta ovise o vremenskim uvjetima, posebice o vjetru i kiši. U Pekingu je smog, pa su mete malo mutne, no mi na 'diopteru' imamo filtere u boji, pa ih prilagodimo tako da vidljivost bude dobra. Na žutom se najbolje vidi."

Snježana nije bila potpuno zadovoljna rezultatima službenog treninga:

"Posljednji trening nije bio među najboljima, no budući da su prethodni bili dobri nisam nimalo zabrinuta. Ja jako dobro znam koliko sam spremna."

M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara