Obitelj Rakitić u strahu zbog prijetećih pisama

Obitelj Rakitić u strahu zbog prijetećih pisama

"IDITE U Jugoslaviju, vaša je zemlja Hrvatska, a ne Švicarska", samo su neke od uvreda koje pismima stižu na švicarsku adresu obitelji Rakitić. Luka Rakitić, otac našeg talentiranog nogometaša, odnedavno i Schalkeove zvijezde potvrdio je da prijetnje njegovoj obitelji u posljednje vrijeme, osim poštom, stižu i preko telefona, a posebno ga muči što bi Švicarci mogli odbiti njegov zahtjev za dobivanje putovnice, prenosi lokalni list 20 minuta. 

Sve skupa, naravno, potaknuto je odlukom Ivana Rakitića da umjesto za švicarsku, zaigra za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. I dok je naša sportska javnost presretna zbog takvog ishoda, jer Rakitić je definitivno igrač budućnosti, Švicarci su ogorčeni, između ostalog i zato što su u nekadašnjeg Baselovog tinejdžera uložili mnogo truda i novca.

"Ivanova konačna odluka dovela je u pitanje normalni život naše obitelji u Švicarskoj. Živimo u Moehlinu, Švicarska je naša domovina, ovdje vodim i svoju tvrtku. A sada se bojim da ću dobiti odbijenicu za švicarsku putovnicu, iako sam  za to ostvario sve potrebne uvjete." - ogorčen je otac našeg reprezentativac, čije riječi prenosi Basel Zeitung.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da strahovi Luke Rakitića nisu bez pokrića, svjedoči i izjava čelnika mjesne zajednice u kojoj je Rakitićev otac prijavljen. Fredy Boegi za švicarski je tisak kazao:

"Bojim se da će Ivanova odluka o promjeni nogometnog državljanstva dosta utjecati na to. Ali prije nego donesemo konačnu odluku, razgovarat ćemo s obitelji Rakitić."

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara