Objavljene nominacije: Zlatnu loptu dobit će Messi, Xavi ili Ronaldo

Foto: AFP

U SJEDIŠTU prestižnog magazina France Footballa u Parizu objavljen je skraćen popis kandidata za najboljeg nogometaša, FIFA-inu Zlatnu loptu.

Za nagradu najboljeg nogometaša tako konkuriraju dva igrača Barcelone, Argentinac Lionel Messi i Španjolac Xavi Hernandez, te jedan Real Madrida, Portugalac Cristiano Ronaldo. Među nogometašicama za najbolju konkuriraju Brazilka Marta, Japanka Homare Sawa i Amerikanka Abby Wambach.

Također, objavljen je skraćeni popis nominiranih za najboljeg trenera godine u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za najboljeg trenera nogometnih momčadi nominirani su Alex Ferguson (Manchester United), Josep Guardiola (Barcelona) i Jose Mourinho (Real Madrid), a za najboljeg trenera ekipa konkuriraju Bruno Fini (francuska reprezentacija), Norio Sasaki (japanska reprezentacija) i Pia Sundhage (američka reprezentacija).

Nagradu Puskas koja se dodijeljuje za najljepši gol godine konkuriraju Lionel Messi, Neymar i Wayne Rooney.

Imena dobitnika svih nagrada bit će objavljena na FIFA-inoj gala-večeri u Zurichu devetog siječnja iduće godine.

FIFA-ina Zlatna lopta nagrada je koja je nastala prošle godine ujedinjenjem FIFA-inog nogometaša godine i Zlatne lopte France Footballa. Prethodne dvije godine epitet najboljeg nogometaša godine ponio je Lionel Messi i osvoji li ju i ove godine izjednačit će se s velikanima poput Michela Platinija i Johana Cruyffa koji su nagradu (tada Zlatnu loptu France Footballa, op.a.) prethodno osvajali tri puta uzastopno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara