Obnovljeni Wembley rasprodan za par sati

Obnovljeni Wembley rasprodan za par sati

PRVA utakmica, koja će se nakon sedam godina i njegovog potpunog preuređenja odigrati na mitskom Webleyu 24. ožujka, prijateljski ogled U-21 reprezentacija Engleske i Italije, izazvala je nezapamćeni interes. 60 tisuća ulaznica puštenih u prodaju planulo je za svega nekoliko sati.

Navala za dragocjene komadiće papira, koji se prodaju za popularnih deset funti (oko 110 kuna) je bila tolika, da su se službene stranice engleskog nogometnog saveza srušile nekoliko minuta nakon što su karte puštene u prodaju putem interneta.

Susret mladih reprezntacija biti će test kojim se želi omogućiti dobijanje certifikata o sigurnosti i organizacija finala FA Kupa 19. svibnja ove godine, kada bi najvećem engleskom nogometnom prazniku trebalo prisustvovati čak 90 tisuća gledatelja.

"Ovo će biti najveći broj gledatelja na utakmici mladih reprezentacija u povijesti. To pokazuje koliko cijela Engleska nestrpljivo očekuje da se utakmice počnu održavati na Wembleyu", poručili su iz engleskog nogometnog saveza.

Tužni oproštaj sa starim Wembleyem u listopadu 2000. kada je, da stvar bude gora, legendarni stadion u povijest otpratio Dietmar Hamann pogotkom kojim je Njemačka pobijedila Englesku, sada se želi isprati stvaranjem pozitivnog ozračja oko nove inkarnacije engleskog nogometnog svetišta u čiju se obnovu uložilo milijardu i 200 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato se cijena ulaznica toliko smanjila za premijeru, a pretpremijera, također za 60 tisuća posjetitelja je planirana za ovu subotu, kada će stanovnici obližnjih kvartova razgledati stadion.

"Multiplex", tvrtka koja je ponovno izgradila stadion, predala je njegove ključeve engleskom nogometnom savezu i tako simbolično označila završetka radova. Projekt Novog Wembleya su obilježile odgode i stalna povećanja troškova, a otvorenje će biti godinu dana kasnije nego što je bilo predviđeno.

Stari Wembley je otvoren 1924, zatvoren 2000. i srušen 2002. , a osim po održavanjima finalnih utakmica engleskog kupa i reprezentativnih utakmica Gordog Albiona, poznat je i kao koncertni prostor. Prvi pjevač koji će nastupiti na novom stadionu je George Michael, koji će održati koncert 9. lipnja.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara