Očajni Ćiro najavio povratak Pletikose na Poljud

NAKON bure koja je odnijela europske snove daleko od grada pod Marjanom, upitali smo trenera "Bilih" koje su daljnje opcije za spas Hajduka od propasti. Naime, Hajduk se unatoč bombastičnim najavama uoči početka sezone doista nalazi blizu ponora, a kormilar broda koji tone je u razgovoru za Index potvrdio da je situacija i više no ozbiljna.

Navijači za neuspjeh krive prvenstveno Upravu i trenera, no Ćiro ne odustaje od svog nauma.

"Hajduk će biti prvak! To je moj zadatak i moja velika odgovornost. Ne bi bilo moralno da sam odstupio nakon prvih prepreka na koje sam naišao. Ja ipak imam svoje dostojanstvo."- kazao je Ćiro nakon što smo ga upitali koji je glavni motiv njegova ostanka u Hajduku.

Na pitanje koliko je Štimčevo inzistiranje prevagnulo u odluci, Ćiro je odgovorio kako nema komentar koji bi jasno opovrgnuo napise u medijima kojima ga se pokušava ocrniti.

"Nije mi lako, no vidite da sam i to izdržao. Jak sam i neke stvari mogu podnijeti bolje nego što to javnost misli." - optimistično je izjavio Ćiro.

Za razliku od prijašnjih razgovora, optimizam se ovoga puta u njegovu glasu najmanje osjetio. Protiv njega su se okrenuli i novinari i navijači. Na subotnjem Hajdukovom treningu prisustvovalo je tek deset ljudi, što najbolje ocrtava stanje splitskog nogometnog života nakon bolnih poraza od Debrecena i Kamen Ingrada.

"Navijači imaju potpuno pravo biti nezadovoljni. U tome ih maksimalno podržavam jer su mi najvažniji. Ne želim da se okrenu protiv moje momčadi, a to mogu postići samo boljim rezultatima. Normalno je, što ja i iz osobnog iskustva znam, da svaki navijač ima pravo biti nesretan ukoliko klub ne ispuni njegova očekivanja." - sjetno je kazao Ćiro, te nastavio u optimističnom tonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali siguran sam da će stvari krenuti na bolje. Morate shvatiti kako je Debrecen bio nesretan slučaj, a Kamen Ingrad posljedica tog slučaja. Doista raspolažem s novcem kojeg spominjete, veći dio dala mi je supruga, a ostalo sam nadodao sam. Točno je da se radi o svoti od 300 tisuća eura s kojom ću pokušati kupiti igrače koji će biti na visini zadatka čije ispunjenje se od njih očekuje."  - ustvrdio je Ćiro kad smo ga pitali koliko je istina u pričama da će sam kupiti nekoliko igrača za svoju momčad.

Razloga za kupnju u Splitu ne nedostaje. Strašno je Štimac pogriješio kad je mislio da će Ćiro Hajduku biti dovoljno pojačanje. U obrani vlada potpuna pomutnja, problem zadnje linije maksimalno je uznapredovao. Praliju će Ćiro gurnuti u vezni red, ali na tapetu ostaju Granić i Kale.

"Sigurno ćemo se pojačati. To nam je sad jedina šansa. Priznajem da sam od Blatnjaka previše očekivao, no čovjek se oženio i čini se da ga je to omelo. Uostalom, Granić je dobio šansu iako je manje od Blatnjaka opravdao ukazano povjerenje. Šansa je vrlo bitna, ne možeš znati ako ne probaš. Nikad nisam rekao da je Vejićev odlazak dijelom kriv za poraz od Debrecena, što ste mogli pročitati u novinama. Ali tvrdim vam da su pregovori oko dovođenja Stipe Pletikose vrlo blizu svog zaključenja. Ista je situacija s Darkom Miladinom i s Varaždincem Vukmanom." - potvrdio je Ćiro u razgovoru za Index.

Za kraj smo majstora motivacije upitali odakle crpi toliki optimizam nakon teške situacije u kojoj se našao.

"Svaki vojskovođa trebao bi biti poput mene!" -zaključio je Ćiro.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara